mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Οριστικό: Η ΝΕΡΙΤ "νοικιάζει"τη Δ.Τ και πληρώνει...

Η Eurovision άνοιξε και τυπικά το δρόμο. Η "ανεξάρτητη" ΝΕΡΙΤ που λειτουργεί δια νόμου, σε αντίθεση με το κρατικό μόρφωμα των Μάναλη-Καψή, θα "νοικιάζει" τις τηλεοπτικές υπηρεσίες της Δ.Τ και έτσι πληρώνοντας από τα δικά μας λεφτά (ανταποδοτιό τέλος) θα έχει κανάλια και πρόγραμμα.
Η επιβεβαίωση της κυβερνητικής τακτικής που ελέγχεται ακόμη για τη νομιμότητά της, αφού ακόμη δεν κατάφεραν να νομιμοποιήσουν τη σχετική διαδικασία περάσματος της Δ.Τ απευθείας στη ΝΕΡΙΤ, έρχεται από τη ...Γενεύη.
Στο ρεπορτάζ περί των εξελίξεων για το διαγωνισμό της Eurovision στον οποίο θα μετάσχουν τελικά 36 χώρες από την Ευρώπη, συμπεριλαμβάνεται η ΝΕΡΙΤ, ως κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας που αντικατέστησε την ΕΡΤ. Εδώ στην Ελλάδα βέβαια γνωρίζουμε πως η ΝΕΡΙΤ δεν έχει τηλεοπτικά κανάλια, κάτι που ο ρεπόρτερ της Eurovision δεν γνωρίζει. Το σχετικό μυστήριο λύνεται αν διαβάσουμε μία από τις πρώτες αποφάσεις του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ τον περασμένο Νοέμβριο. Σε αυτήν λοιπόν μετά από " εισήγηση του Προέδρου ΔΣ & Διευθύνοντος Συμβούλου και τη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα την αναδοχή των υποχρεώσεων που απομένουν για τα προγράμματα Junior Eurovision Song Contest, Eurovision Young Musicians και Eurovision Song Contest, μετά την αρχική υπογραφή σχετικών συμβάσεων από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση (ΔΤ).".
Δηλαδή η Δ.Τ θα δείξει τους διαγωνισμούς και η ΝΕΡΙΤ θα πληρώσει μετά από υπογραφή των σχετικών συμβάσεων!
Όπως αποδεικνύεται η κυβέρνηση και οι πρόθυμοι διαφόρων ειδών γύρω της, τα έχουν όλα προσχεδιασμένα και καλώς καμωμένα. Η EBU δεν αναγνωρίζει τη Δ.Τ; Κανένα πρόβλημα, βάζουν τη ΝΕΡΙΤ να κάνει αίτηση, να πληρώσει τις συνδρομές, το κόστος, κ.λ.π. και μετά θα έρθει η Δ.Τ με τους ενσωματωμένους συμβασιούχους να προβάλλει τη Eurovision.
Σε εκείνη τη συνεδρίαση της ΝΕΡΙΤ δεν είχε αποφασισθεί το κόστος για τη Eurovision, επειδή θα ανέμεναν το "το επιχειρησιακό σχέδιο" από την πλευρά της Δ.Τ "για την εκμετάλλευση του προϊόντος".
Να περιμένουμε λοιπόν και εμείς να ανακοινωθεί με διαφάνεια το κόστος της Eurovision που θα πληρώσει η ΝΕΡΙΤ για το νοίκιασμα τηλεοπτικών υπηρεσιών από τη Δ.Τ.

Στο ρεπορτάζ του  Jarmo Siim για τη Eurovision του 2014, σημειώνεται πως η Πολωνία και η Πορτογαλία επιστρέφουν στο διαγωνισμό. Οι 36 χώρες που θα μετάσχουν είναι οι εξής:
Αλβανία (RTSH), Αρμενία (AMPTV),  Αυστρία (ORF),  Αζερμπαϊτζάν (İctimai TV), Λευκορωσία (BTRC), Βέλγιο (VRT), Δανία (DR), Εσθονία (ERR), Φινλανδία (YLE), Γαλλία (France 3), Γεωργία (GPB), Γερμανία (NDR), Ελλάδα (NERIT), Ουγγαρία (MTV), Ισλανδία (RUV), Ιρλανδία (RTÉ), Ισραήλ (IBA), Ιταλία (RAI), Λετονία (LTV), Λιθουανία (LRT), ΠΓΔΜ (MKRTV), Μάλτα (PBS), Μολδαβία (TRM), Μαυροβούνιο (ΡΤΣ), Ολλανδία (AvroTros),  Νορβηγία (NRK), Πολωνία (TVP), Πορτογαλία (RTP ), Ρουμανία (TVR), Ρωσία (RTR), Σαν Μαρίνο (SRMTV), Ισπανία (TVE), Σουηδία (SVT), Ελβετία (SRG SSR), Ηνωμένο Βασίλειο (BBC) και  Ουκρανία (NTU).

Δεν υπάρχουν σχόλια: