mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Μαζικές απολύσεις στο Newbeast του Κοπελούζου


Στο “σφαγείο” εργαζόμενοι στην Prime Media του Κοπελούζου – 12 απολύσεις από το πρωί, σε “Newsbeast” και “news.gr” (σε εξέλιξη)

Από την Κατάληψη ΕΣΗΕΑ

Με απολύσεις εργαζόμενων των newsbeast.gr και news.gr ξεκίνησε η Τετάρτη στον όμιλο του Χρήστου Κοπελούζου. Οι απολύσεις ανακοινώθηκαν στους δημοσιογράφους των ειδησεογραφικών σάιτ και τους εργαζόμενους σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες του ομίλου από τον διευθυντή Βίκτωρα Μοντζέλι. Από τις τρεις πρωινές απολύσεις, ο αριθμός ανήλθε το μεσημέρι στις οκτώ και, κατά τις τελευταίες πληροφορίες, πλέον φθάνει τις δώδεκα! Στην Prime Media επικρατεί αναβρασμός και ανησυχία, με τους εργαζόμενους να φοβούνται συνέχιση του μπαράζ απολύσεων. (Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση).
Ενδεικτικό της στάσης που έχουν επιλέξει να κρατούν τα “κεφάλια” τηςPrime Media είναι το γεγονός ότι στην τελευταία απεργία του κλάδου των ΜΜΕ (26 Νοεμβρίου) ο διευθυντής του ομίλου Βίκτωρας Μοντζέλι δεν επέτρεψε την είσοδο και την επαφή με τους εργαζόμενους (που εργάζονταν κανονικά) σε κλιμάκιο του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Αυτές οι πρακτικές δεν αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα, καθώς στα περισσότερα ειδησεογραφικά σάιτς υπάρχουν ανασφάλιστοι και με πενιχρούς μισθούς εργαζόμενοι. Αυτό που άπαντες συνδέει, ωστόσο, είναι ότι κανένα σωματείο δεν τους αναγνωρίζει και παραμένουν ακάλυπτοι. Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η οργάνωση και η συλλογική αντίδραση απέναντι στα αφεντικά του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: