mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Οργή και αγανάκτηση ΕΡΤ στη δήλωση EBU για την ένταξη της ΝΕΡΙΤ


Να ανακαλέσει αμέσως την απόφαση αποδοχής της ΝΕΡΙΤ η EBU

Να ανακαλέσει την απόφαση υποδοχής της ΝΕΡΙΤ ως ενεργό μέλος καλούν την EBU με κοινή ανακοίνωσή τους οι ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ και UNI MEI καθώς όπως αναφέρεται έρχεται σε πλήρη αντίθεση «με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού των εργαζομένων και των φορέων της Ελλάδας».
Ο ισχυρισμός του προέδρου της EBU για δήθεν συλλογικό αίτημα των εργαζομένων της ΕΡΤ και της ελληνικής κοινωνίας διαστρεβλώνει και παραποιεί την πραγματικότητα, για αυτό απαιτούμε άμεσα να ανακαλέσει αναφέρει η ανακοινωση.
Επισημαίνεται δε ότι κανένας συλλογικός φορέας, κανένας εργαζόμενος, κανένας πολίτης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δεν ζήτησε τη λειτουργία αυτού «μορφώματος» και προσθέτουν ότι αντίθετα το καταγγέλλουν και απαιτούν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

«Η τοποθέτηση του Προέδρου της ΕΒU, προκαλεί οργή και αγανάκτηση σε όλους εμάς, σε κάθε οργάνωση και συλλογικότητα, που στηρίζει τον αγώνα των απολυμένων εργαζόμενων της ΕΡΤ, που στέκεται δίπλα στην ελεύθερη ΕΡΤ και στην ERTOPEN. 
Η απόφαση της Γενικής σας Συνέλευσης κατά την άποψη μας, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες, τους κανόνες και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των δημόσιων Ρ/Τ οργανισμών» επισημαίνουν.
Στην οξεία κριτική που ασκούν στη συγκεκριμένη απόφαση με την ανακοίνωσή τους τα σωματεία καλούμε την EBU «να σταματήσει να υποστηρίζει την ελεγχόμενη από την κυβέρνηση ΝΕΡΙΤ και να στηρίξει τους Έλληνες εργαζόμενους και τους δημοσιογράφους της ERTOPEN, ενισχύοντας μια αληθινά ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: