mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Δεν κατάφερε να πτωχεύσει η "Μακεδονία" και εκβιάζει τους εργαζόμενους

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Εκβιαστικές πρα κτικές εργοδοσίας και διεύθυνσης! Με το πιστόλι στον κρόταφο οι εργαζόμενοι, όσοι από τους οποίους δεν υπογράψουν ατομικές συμβάσεις θα απολυθούν!

Από τον "Ασύνταχτο Τύπο" 

Νέοι εκβιασμοί της εργοδοσίας και της διεύθυνσης του συγκροτήματος της Μακεδονίας προς τους εργαζόμενους, από τους οποίους ζητάνε τη (νέα) υπογραφή ατομικών συυμβάσεων με -30%. Κι αν κάποιοι δεν υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, τότε το κόστος θα επιμεριστεί στους υπόλοιπους εργαζόμενους. Κι αν αυτοί δεν δεχθούν, τότε οι διαφωνούντες θα απολυθούν! Μιά πρακτική που φέρνει τις ναζιστικές μεθόδους περί συλλογικής ευθύνης και αντιποίνων!
Καλά κρατεί εδώ και χρόνια η γνωστή τακτική της ιδιοκτησίας-διοίκησης του εκδοτικού συγκροτήματος της Μακεδονίας, με τα συνεχή σχέδια σφαγής των εργαζομένων, των απολύσεων, των περικοπών, των ατομικών συμβάσεων. Αυτές τις μέρες ξεδιπλώνεται ένανέο σχέδιο, μετά την δικαστική απόρριψη μεσοβδόμαδα της αίτησης ένταξης της επιχείρησης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Σε αυτήν την διαδικασία ήθελε να εντάξει μόνο τα οφειλόμενα δεδουλευμένα των εργαζομένων και των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, επιδιώκοντας να μεταθέσει την αποπληρωμή τους το… 2020! Μια αίτηση που δεν είχε άλλο σκοπό παρά μόνο τα πάγωμα των διεκδικήσεων εργαζομένων με δικαστικές αποφάσεις. Οι νυν εργαζόμενοι αρνήθηκαν την εν λευκώ εξουσιοδότηση, οι πρώην εργαζόμενοι αντιτάχθηκαν και παρέστησαν εναντίον στο δικαστήριο, το οποίο επίσης δέχθηκε ότι πίσω από την εμφάνιση κάποιων μικροομολογιούχων να συγκατατίθενται στο άρθρο 99, βρίσκονται εξωχώριες εταιρείες συμφερόντων του ίδιου του ιδιοκτήτη των εφημερίδων Ι. Ρήγα!

Μετά την απόρριψη του σχεδίου, σε πλήρη πανικό η εκδότρια Β. Σουλοπούλου αντί να αφήσει κατά μέρος τις επιχειρήσεις επιβολής, επανήλθε με ένα ακόμη σκαρίφημα της -πάντα σε βάρος των εργαζομένων και με αποκλειστικό σκοπό την περαιτέρω αφαίμαξη των εναπομεινάντων εργαζομένων στο συγκρότημα. Σε συνάντησή της με τα διοικητικά συμβούλια και τους εργασιακούς εκπροσώπους των Ενώσεων Συντακτών, Τεχνικών και Προσωπικού, δεν δίστασε να βγεί και να αναφερθεί σε ένα ακόμη σχέδιο, από αυτά που κατά καιρούς πετάει στους εργαζόμενους και μάλιστα πάντα με τον γνωστό της εκβιαστικό τρόπο: αν δεν γίνει δεκτό θα κλείσουν οι εφημερίδες!

Αυτό που είπε στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων είναι… η ανάγκη αυτοί να πληρώσουν ακόμη μια φορά την κακοδιαχείριση των προηγούμενων χρόνων, τα λάθη, αλλά και τα όποια συμφέροντα ιδιοκτήτη και εκδότριας. Την απερχόμενη τριετία 2011-14 οι εργαζόμενοι εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μείωση μισθών κατά 30% (οι 57 από τους 63 σημερινούς εργαζόμενους στη Μακεδονία, οι 27 στα Σπορ του Βορρά και οι 16 τεχνικοί της νεοσύστατης εκτυπωτικής εταιρείας Βορειοελλαδικές εκδόσεις μαζί με την άλλη εφημερίδα της πόλης τον Αγγελιοφόρο), που λήγουν τέλος της χρονιάς και πρέπει να καταβληθούν τα οφειλόμενα 3.5 μηνών. Με το πέρας αυτών των ατομικών συμβάσεων στις 31/12/2014 οι εργαζόμενοι επανέρχονται στις Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2008.

Αμ δε, όμως, για την εκδότρια, η οποία δεν σταματάει να απεργάζεται καθημερινώς νέα σχέδια για το πως θα αφαιμάξει τους εργαζόμενους. Βγήκε και είπε (πάλι) ότι θα κλείσουν οι εφημερίδες αν δεν δεχθούν οι εργαζόμενοι τη νέα πρότασή της, που δεν είναι άλλη από την προηγούμενη… εμπλουτισμένη με αρκετή δόση ναζιστικής πρακτικής!. Όπως είπε: αν αυτή τη φορά υπάρξουν κάποιοι (20 την προηγούμενη φορά, εκ των οποίων οι 13 εξ αυτών απολύθηκαν!) που δεν υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, τότε αυτό το κόστος θα επιμεριστεί στους υπόλοιπους εργαζόμενους με μεγαλύτερη μισθολογική μείωση! Δηλαδή, σε τέτοια περίπτωση η μείωση μισθών δεν θα είναι -30% αλλά -34%! Κι αν οι εργαζόμενοι δεν το δεχθούν, τότε οι όποιοι αρνηθέντες την υπογραφή ατομικών συμβάσεων… θα απολυθούν! Οποία ζούγκλα και εμφύλιος πόλεμος, στον οποίο τα αφεντικά ρίχνουν τους εργαζόμενους!.

Μάλιστα, η εκδότρια Β. Σουλοπούλου μπροστά στην αντίδραση κάποιων εκ των συνδικαλιστών, αποκάλυψε ότι αυτή η νέα τύπου μεθοδολογία συλλογικής ευθύνης και αντιποίνων σε όσους δεν ακολουθήσουν την πλειοψηφία και δεν υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, είναι ιδέα του διευθυντή της εφημερίδας Μακεδονία Μ. Αλεξανδρίδη! Ναι, αυτού με τον οποίον οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είναι μέλη της ίδιας συνδικαλιστικής Ένωσης. Κι αυτός ένας κυνικός προβοκάτορας των πιό χαμηλών ανθρώπινων ενστίκτων. Αυτών που μόνο στη ζούγκλα των ζώων συναντάς, αλλά και στους κυνικούς διαχειριστές της εξουσίας!

Ο δε διευθυντής της άλλης εφημερίδας του συγκροτήματος, ο Κ. Βασιλόπουλος των Σπορ του Βορρά, βγήκε και είπε ότι σμφώνησε με την εκδότρια ότι μπορεί να βγεί η εφημερίδα ακόμη και με μείον 9 εργαζόμενους (από τους 27 σήμερα), οι οποίοι αν δεν αποχωρήσουν… εθελουσίως, θα απολυθούν!

Την συνάντηση των τριών Ενώσεων (Πέμπτη) ακολούθησε θυελλώδης ενημερωτική συνέλευση και την επομένη (Παρασκευή) στην ίδια ένταση εργασιακή συνέλευση, όπου φάνηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία αντιτάσσεται στο νέο σχέδιο σφαγής της Σουλοπούλου. Εκεί έγινε ακόμη πιό ξεκάθαρο το… έργο τους διευθυντή της εφημερίδας προς την εργοδοσία. Από κοινού εξυφαίνουν τα σχέδια κατά των εργαζομένων, με μόνο κριτήριο τη διατήρηση ο καθένας της εξουσίας του και τη συνέχιση της μνημονιακής προπαγάνδας που επιδίδονται από τις σελίδες της εφημερίδας εδώ και καιρό. Άλλωστε,είναι πολλά τα λεφτά… πάνω από 10.000.000 ευρώ που πήραν με κρατική χρηματοδότηση τους προηγούμενους μήνες!!! Έρχονται και εκλογές…

-Με το πιστόλι στον κρόταφο καλούνται οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν άμεσα. Νέα εργασιακή συνέλευση την Τρίτη 16/12/2014…

Δεν υπάρχουν σχόλια: