mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

100 χρόνια ΕΣΗΕΑ με καναπεδάκια και τα εύσημα Σαμαρά

Αρνούμαι, δεν αποδέχομαι να γράψω για τη ντροπή που ένιωσα σήμερα έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ. Ορισμένοι "συνδικαλιστές" που μπορεί να προσδοκούν σε διαφόρων ειδών θέσεις εξουσίας με αυτή ή την άλλη κυβέρνηση, να τρώνε καναπεδάκια με τους Σαμαρά, Ρουσόπουλο, Μπακογιάννη, Πρωτόππαπα, Βούλτεψη. Και να παρατηρούν αμέτοχοι το πως απωθούσαν με τις ασπίδες τους τα ΜΑΤ τους διαμαρτυρόμενους συναδέλφους τους στην οδό Ακαδημίας. Τρώγοντας καναπεδάκια και κάνοντας χειραψία με τον πρωθυπουργό του μαύρου στην ΕΡΤ. Και με τον Πρωτόππαπα που χαρακτηρίζει "γελοίους" όσους διαμαρτύρονται. Ντροπή  στους προσκυνημένους. Θα μείνουν στην Ιστορία ως αυτοί που γιόρτασαν τα 100 χρόνια της ένωσης συντακτών με τους "δολοφόνους" της ελληνικής κοινωνίας. 
Η αναδημοσίεση από το ertopen

Σοκ από την αήθη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον δημοσιογράφων έξω από την ΕΣΗΕΑ

Με τις ασπίδες των ΜΑΤ ήρθαν αντιμέτωποι το πρωί της Κυριακής οι δημοσιογράφοι που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ, στην οδό Ακαδημίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν τόσο για τη φιέστα που ετοίμασε το ΔΣ της Ένωση και το Μορφωτικό Ίδρυμα, για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του σωματείου του χειμαζόμενου σήμερα δημοσιογραφικού κλάδου, όσο και για την παρουσία στα εγκαίνια της έκθεσης του απερχόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για την υπογραφή του σε όλες τις μνημονιακές πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, μεταξύ των οποίων και εκείνης του λουκέτου στην ΕΡΤ.
Οι διαμαρτυρίες πολλαπλασιάστηκαν όταν οι συγκεντρωμένοι είδαν να καταφτάνει αντί του κ. Παπούλια ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Οι αστυνομικές δυνάμεις που παρατάχθηκαν μπροστά από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ, δεν επέτρεπαν την είσοδο και με βίαιο τρόπο έσπρωξαν με τις ασπίδες τους τους συναδέλφους που διαμαρτύρονταν, απωθώντας τους έως τις αρχές της οδού Βουκουρεστίου, προκειμένου να εισέλθει στο κτήριο ο Πρωθυπουργός.


Δεν δίστασαν μάλιστα να κτυπήσουν τη συνάδελφο και μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ Πόπη Χριστουλίδου παρά το γεγονός ότι είναι ΑΜΕΑ. Οι συγκεντρωθέντες περιορίστηκαν στο να φωνάξουν συνθήματα τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο του κ. Σαμαρά, του ανθρώπου που μέσα σε ένα απόγευμα έριξε «μαύρο» στην ΕΡΤ. Τελικά, μπροστά σε αυτή τη διπλή ντροπή, κατέβηκαν στην είσοδο η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου και ο πρώην πρόεδρος Νίκος Κιάος και ζήτησαν να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ και να πάψουν να κτυπούν τους συναδέλφους που διαδήλωναν, που όμως δεν εισακούστηκαν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τελικά αποχώρησαν και η συγκέντρωση μεταφέρθηκε ξανά μπροστά από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ. Μεταξύ άλλων καλεσμένων κατέφτασαν η σημερινή εκπρόσωπος Τύπου και πολιτική προϊσταμένη της ΝΕΡΙΤ, Σοφία Βούλτεψη, εναντίον της οποίας ακούστηκε το σύνθημα "Όλοι μαζί να φτιάξει το μαλλί", ο πρώην υπουργός Τύπου της κυβέρνησης Σημίτη, Χρήστος Πρωτόπαπας, η πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος ειρωνεύτηκε τους παρευρισκόμενους διαδηλωτές, επειδή τον αποδοκίμασαν έντονα.

Tην ίδια ώρα που οι συνάδελφοι έτρωγαν τις ασπιδιές και τις κλωτσιές των ΜΑΤ, οι "εκλεκτοί" του μνημονίου, απολάμβαναν το μπουφέ στον πρώτο όροφο της ΕΣΗΕΑ και έβλεπαν το θέαμα από τα τζάμια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: