mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν αποκωδικοποιητές στην αγορά!

Αίτηση αναβολής του τηλεοπτικού Switch Off της 3ης Οκτωβρίου 2014

Tου Σ.Χ από το digitaltvinfo.gr

Οι εισαγωγικές εταιρείες επίγειων ψηφιακών δεκτών Edision Hellas, Stam Electronics, AstraSat, MSS Electronics, Sonix Satellite Antenna Systems, Ηλεκτρονικά Χριστόπουλοι, Ηλεκτρονικά Γκάγκας, Μουτσιούλης Διαμαντής Α.Ε.Β.Ε., με επιστολή που απέστειλαν στον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ Μενέλαο Δασκαλάκη ζητούν την αναβολή ακόμα και μέχρι τη Παρασκευή 14 Νοεμβρίου του επερχόμενου αναλογικού switch off της Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Στερεάς, που έχει οριστεί για τις 3 Οκτωβρίου, λόγω της αδυναμίας των προμηθευτικών οίκων του εξωτερικού να παραδώσουν συσκευές πριν το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Ταυτόχρονα λένε ότι με τα συνεχόμενα switch off της Πελοποννήσου, Αττικής και Βορειονατολικής Ελλάδας έχουν εξαντληθεί τα τελευταία αποθέματα επίγειων ψηφιακών δεκτών, και έτσι δεν μπορούν να υποστηριχθούν τα καταστήματα ηλεκτρονικών και οι τελικοί καταναλωτές στο επερχόμενο switch off του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες Ψηφιακή Τεχνολογία και AMF Electronics διαθέτουν στοκ ψηφιακών δεκτών, και δεν ζητούν την αναβολή του switch off.

Αναλυτικά η επιστολή των εταιρειών (συνημμένη) αναφέρει:

«ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ SWITCH OFF ΤΗΣ 3ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Με γνώμονα την απρόσκοπτη διαθεσιμότητα της Ελληνικής αγοράς σε Δέκτες Επίγειου Ψηφιακού σήματος και στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των καταναλωτών, οι παρακάτω εισαγωγικές εταιρίες επίγειων ψηφιακών δεκτών (οι οποίες καλύπτουν περίπου το 50% της Ελληνικής αγοράς): Edision Hellas, Stam Electronics, AstraSat, MSS Electronics, Sonix Satellite Antenna Systems, Ηλεκτρονικά Χριστόπουλοι, Ηλεκτρονικά Γκάγκας, Μουτσιούλης Διαμαντής Α.Ε.Β.Ε., ζητούν την αναβολή του επερχόμενου switch off της Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας που έχει οριστεί για τις 3 Οκτωβρίου 2014, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Οικ. 40518/1168/Φ.111Α/4-7-2014, Φ.Ε.Κ. 1879/Β'/10-7-2014.

Για τους προαναφερθέντες λόγους (άμεση και απρόσκοπτη διαθεσιμότητα/εξυπηρέτηση καταναλωτικού κοινού) είναι εμφανής η παρουσία πλεονεκτημάτων από την αναβολή του switch off της 3ης Οκτωβρίου όσο το δυνατόν για αργότερα, ακόμη και μέχρι την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου. Κύρια αιτία του αιτήματος είναι η αδυναμία των προμηθευτικών οίκων του εξωτερικού να παραδώσουν συσκευές πρίν το δεύτερο [2ο] δεκαήμερο του μήνα Οκτώβρη, λόγω εθνικών αργιών στην χώρα κατασκευής (Κίνα).

Επιπλέον λόγος του αιτήματος αυτού είναι ότι τα συνεχόμενα switch off Πελοποννήσου, Αττικής και Έβρου έχουν εξαντλήσει και τα τελευταία αποθέματα επίγειων ψηφιακών δεκτών, κάτι που, αν δεν γίνει η μεταβολή των ημερομηνιών, θα έχει ως αποτέλεσμα την μη δυνατή στήριξη των καταστημάτων ηλεκτρονικών και κατ' επέκταση των τελικών καταναλωτών, με τις όποιες δυσάρεστες συνέπειες και εντυπώσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: