mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Πήρε επιδότηση, δεν πληρώνει ούτε το δημόσιο, το ξέρουν και είναι ...ελεύθερος

Το καταπληκτικό καθεστώς των εκδοτών που συνεχίζουν με την εγγύηση του δημοσίου και χωρίς τιμωρία να αφήνουν απλήρωτους τους πάντες, ακόμη και το δημόσιο, αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά. Στην περίπτωση της εφημερίδας "Εξπρές" του Δ. Καλοφωλιά, όπως δηλώνει στην απάντηση του το υπουργείο Ανάπτυξης στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τσουκαλά, ο εκδότης πήρε επιδότηση από το δημόσιο 14,2 εκατ. ευρώ! Οι εργαζόμενοι όμως παραμένουν απλήρωτοι και το δημόσιο δεν εξοφλείται, ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία. Και να ήταν μόνο αυτά...Στη στήλη της Αγγέλας Νταρζάνου "Έχουμε ΜΜΕ και λέμε", αποκαλύπτονται κι άλλα. Πως η εταιρεία λειτουργεί χωρίς άδεια!

<<Εξπρές: Πάρε τα λεφτά και τρέχα!Επί δύο χρόνια απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στην οικονομική εφημερίδα «Εξπρές» του Δ. Καλοφωλιά. Η ίδια εταιρεία δεν εξοφλεί τις οφειλές της προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους προμηθευτές της, σύμφωνα με το Υπ. Ανάπτυξης. 
Σύμφωνα με το ΣΕΠΕ η εταιρεία λειτουργεί χωρίς άδεια από το 2008 και χωρίς ηλεκτροδότηση από το 2014. Στις εγκαταστάσεις της λειτουργεί άλλη επιχείρηση, με το όνομα «Σταματίνα Σταμέλου» χωρίς άδεια, η οποία εργάζεται στην εκτέλεση συμβολαίων έργων της «Εξπρές - Δ. Καλοφωλιάς». 

Το σκανδαλώδες; Η «Εξπρές» είχε λάβει ενίσχυση (Ν.3299/2004) 14,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,1 ως επιχορήγηση. Τα στοιχεία αναφέρουν σε ερώτησή τους στους υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τσουκαλάς, Δ. Στρατούλης και Α. Μητρόπουλος και ζητούν να μάθουν τι μέτρα θα λάβουν για τη συμμόρφωσης της εταιρείας με τον νόμο.>>. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: