mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Το μεγάλο στοίχημα ψηφιακής TV στην Αττική

Το μεγάλο στοίχημα ψηφιακής TV στην Αττική, γράφει το Digital TV που κυκλοφορεί στα περίπτερα, θεωρείται ως το σημαντικό crash test της ομαλής ψηφιακής μετάβασης.  ....Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται πως: 
Όπως ήταν αναμενόμενο το switch off για την Αττική έλαβε παράταση. Πρακτικά δυο παρατάσεις, αν λάβουμε υπόψη το έντονο παρασκήνιο που εκτυλίχθηκε μετά το πρώτο εγχείρημα στην πλήρη ψηφιακή μετάβαση στην Πελοπόννησο. Από τις 18 Ιουλίου που φημολογούνταν, το switch off της Αττικής οριστικοποιήθηκε για την 1η Αυγούστου. Η σχετική υπουργική απόφαση αναρτήθηκε στις 10 Ιουλίου και τροποποιεί όχι μόνο την Αττική αλλά και τον Έβρο και το Πήλιο! Έτσι μεταφέρεται για την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, η ημερομηνία ψηφιακής μετάβασης στον Έβρο, Πλάκα, Θάσο, Παγγαίο και Λέσβο (allotments 1, 2, 3, 4 και 33). Για την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου μεταφέρεται η ψηφιακή μετάβαση της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, Λάρισας, Βόλου, Λαμίας και Καρπενησίου (allotments 5, 6, 12, 14, 15 και 16) και για την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 η ψηφιακή μετάβαση στον Αίνο (allotment 17). Αυτή τη φορά στην υπουργική απόφαση δεν υπάρχει αναφορά ότι παραμένει το προηγούμενο, αρχικό χρονοδιάγραμμα της ψηφιακής μετάβασης. Προφανώς τα παθήματα έγιναν μαθήματα...

Το δελτίο Τύπου του περιοδικού
Με πλούσια και αποκλειστική ειδησεογραφία και πάντα με πρωτότυπη ύλη, κυκλοφορεί στα περίπτερα το τεύχους Αυγούστου του Digital TV info, πάντα μαζί με το περιοδικό Security Report, ειδικό για τους τεχνικούς των συστημάτων ασφαλείας και πλέον όχι μόνο!
Μετά από συνεχόμενες αναβολές, τελικά το switch off της Αττικής κλείδωσε στις 1 Αυγούστου Ένα switch off που η επιτυχία του θα κρίνει το μέλλον των επόμενων switch off.
Η ασθενής κωδικοποίηση είναι πολύ περιζήτητη τον τελευταίο καιρό, αφενός γιατί χρησιμοποιείται από τα ελληνικά κανάλια της Digea και ΝΕΡΙΤ και του ΟΠΑΠ, αφετέρου γιατί υπάρχουν πάρα πολλά ποιοτικά κανάλια, που χρησιμοποιούν το σύστημα αυτό. Ο Σωτήρης Χατζηστρατής γράφει για τα καλύτερα κανάλια που χρησιμοποιούν το σύστημα BISS, αλλά και για τα κλειδιά τους… που ξεκλειδώνουν την πόρτα της ποιοτικής τηλεθέασης.
Οι επεξεργαστές MSTAR χρησιμοποιήθηκαν ιδιαίτερα στους επίγειους ψηφιακούς δέκτες, αφού δεν ήταν λίγα τα μοντέλα που τον υιοθέτησαν. Ο Γιώργος Ζώτος πειραματίζεται με τα software των διαφορετικών μοντέλων MSTAR, περνάει το software του ενός δέκτη στον άλλο και μας καθοδηγεί ακριβώς για το πώς θα επιλύσουμε οποιαδήποτε τεχνικό πρόβλημα συναντήσουμε σε ένα δέκτη με επεξεργαστή MSTAR.

Η αρθογραφία ολοκληρώνεται με την φωτογραφική εγκατάσταση ενός κατόπτρου Prodelin 1,80m. Οι νέοι συνεργάτες του περιοδικού Παράσχος Θεοδοσιάδης και Κώστας Ζιακάνας της εταιρίας MSG, παρουσιάζουν αποκλειστικά στους αναγνώστες του Digital TV info, ένα φωτογραφικό οδηγό για την εγκατάσταση του Prodelin 1,80m.

Μετά την εμπορική επιτυχία του switch off της Πελοποννήσου και ενόψει του επερχόμενου μεγάλου switch off της Αττικής, όπως είναι λογικό η αγορά προχώρησε σε εισαγωγές πολλών νέων επίγειων ψηφιακών δεκτών.

Πρώτα – πρώτα έχουμε τον Τ90 της πολωνικής Globo, με γρήγορα και μοντέρνα μενού που θυμίζουν Windows 8, τους δύο νέους δέκτες της Edision, Optimuss Teres HD και SD, πάντα σε προσιτή τιμή και με υψηλές επιδόσεις, τον Synaps THD-2900 RF, έναν υπερπλήρης επίγειο HD δέκτη με διαμορφωτή RF και χαμηλή τιμή και το πρώτο μοντέλο τυπικής ευκρίνειας SD-300 της PowerPlus, με ιδιαίτερα προσεγμένο σχεδιασμό.

Εξαιρετική θα χαρακτηρίζαμε την Vzenit, το τελευταίο μοντέλο της ισπανικής Televes, που έχει την ιδιαιτερότητα να αλλάζει το κανάλι αποκοπής LTE, ανάλογα με την ρυθμιζόμενη γωνία των ανακλαστήρων της.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουμε στο νέο βιβλίο του Παντελή Βαφειάδη, Αναλογική Τηλεόραση και Βίντεο. Πρόκειται για ένα έργο ζωής, στο οποίο συγκεντρώνεται τα πάντα για την τεχνολογία τηλεόρασης, από την αναλογική TV, μέχρι το 4Κ – UHDTV και προτείνεται σε όλους όσους ψάχνουν για επιμόρφωση.

Τέλος, σε πιο επαγγελματικό επίπεδο σας παρουσιάζουμε τα linears SATLINK COFDM των 5, 20 και 100Watt, ιδανικά για ενισχύσεις αναμεταδοτών DVB-T, τύπου Gap Fillers.
Και όπως πάντα μαζί με το Digital TV info θα βρείτε και το περιοδικό Security Report, με θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες τεχνικούς των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας και τους υπεύθυνους ασφαλείας.

Φέρνοντας κάθε μήνα πρωτότυπα θέματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα έντυπα μέσα, πλούσιο και αποκλειστικό ρεπορτάζ από όλες τις εξελίξεις, καθώς και πλήρη και κυρίως έγκυρη σύνοψη της ειδησεογραφίας του μήνα, ελπίζουμε το νέο τεύχος του Digital TV info, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.





Καλές λήψεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: