mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Μετά το Μουντιάλ η επιχείρηση ψηφιακής TV στην Αττική

Αναβολή για το switch off Αττικής μετά την προβληματική Πελοπόννησο

Νέα αναβολή για προγραμματισμένο switch off της ψηφιακής μετάβασης. Αυτή τη φορά είναι η σειρά της Αττικής να πάρει παράταση. Το switch off της 11ης Ιουλίου αναβάλλεται μετά την χαοτική κατάσταση της Πελοποννήσου και τα μύρια όσα προβλήματα που προέκυψαν. Από το υπουργείο Μεταφορών, όπως μαθαίνουμε, δεν ρισκάρουν να επαναληφθούν φαινόμενα τύπου Πελοποννήσου στην Αττική και μάλιστα εν μέσω μεταδόσεων Mundial! 
Έτσι το switch off αναβάλλεται, άγνωστο αν θα πάει για 18 Ιουλίου ή για αργότερα. Οι μεταδόσεις του Mundial ολοκληρώνονται στις 13 Ιουλίου, οπότε η Αττική θα σβήσει αναλογικά έως τέλος του μήνα. Κανείς δεν γνωρίζει αν κι αυτή η νέα αναβολή θα επηρεάσει και το επόμενο switch off του Έβρου. 
Το βέβαιο είναι πως τα όσα δείχνει η Πελοπόννησος απέδειξαν πως η ψηφιακή προετοιμασία της χώρας με το μεταβατικό 5χρονο στάδιο, δεν ήταν η καλύτερη λύση. Ψηφιακή μετάβαση μετά από 5 χρόνια μεταβατικού σταδίου να ολοκληρωθεί σε οκτώ –δέκα μήνες, δεν είναι άθλος αλλά συνειδητή πολιτικά επιλογή προς όφελος μόνο ορισμένων.

Το πρόβλημα με τα περιφερειακά κανάλια στην Πελοπόννησο στο μεταξύ δεν δείχνει να αντιμετωπίζεται. Η εικόνα τους είναι πολύ κακή, πολλές περιοχές δεν έχουν καν ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα και όπως φαίνεται αντί για ολοκληρωτικό switch off της αναλογικής τηλεόρασης, θα υπάρξει για αρκετό καιρό ψηφιακή και αναλογική τηλεόραση μαζί!



Για τα προβλήματα στην Πελοπόννησο, ειδικά με τα περιφερειακά κανάλια διαβάστε και εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: