mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Νομιμοποιήσεις με τη σέσουλα σε χωρία άδεια ραδιόφωνα


Το ραδιοφωνικό χάος: Νόμιμα άλλα 3 ιδιωτικά και 3 χριστιανικά ραδιόφωνα, μετά από 15 χρόνια

Αναδημοσίευση από radiofono.gr

Άλλες δύο βεβαιώσεις νόμιμης λειτουργίας ραδιοφωνικών σταθμών χορήγησε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στα τέλη του Ιουνίου. Πρόκειται για τη νόμιμη λειτουργία των ραδιοφωνικών σταθμών "Ράδιο Θαλασσόλυκος" και του ορθόδοξου Χριστιανικού Σταθμού της Μητρόπολης Ορεστιάδας και Σουφλίου "Απόστολος Ανδρέας" και οι δύο στο Νομό Έβρου. Προσμετρώντας αυτές τις βεβαιώσεις, ο αριθμός των ραδιοφωνικών σταθμών που νομιμοποιήθηκαν εν έτει 2014 ανέρχεται στους 6.

Το οξύμωρο είναι ότι η νομιμοποίηση βασίζεται σε προχειρογραμμένη νομοθεσία (ένα άρθρο όλο κι όλο) που προϋποθέτει ο ραδιοφωνικός σταθμός εκπέμπει από το Νοέμβριο του 1999 αδιαλείπτως μέχρι σήμερα και έχει καταθέσει αίτηση για άδεια στη διαγωνιστική διαδικασία της περιοχής του, αν προκηρύχθηκε ποτέ. 
Με τις αποφάσεις του ΕΣΡ αποδεικνύεται πόσο γελοίο είναι το καθεστώς νομιμότητας, αφού νομιμοποιούνται ραδιοφωνικοί σταθμοί μετά από 15 χρόνια λειτουργίας (ή «υποτιθέμενης» λειτουργίας, όπως έχει καταγγελθεί ουκ ολίγες φορές), ενώ η λειτουργία τους όλα αυτά τα χρόνια, που στερούνταν νομιμότητας, είχε περάσει παντελώς απαρατήρητη για το κράτος και τους θεσμούς του (κυρίως ΕΣΡ και ΕΕΤΤ).

Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι οι 3 από τους 6 σταθμούς που νομιμοποίηθηκαν το 2014 ανοίκουν στην Εκκλησία της Ελλάδας και συγκεκριμένα στις τοπικές μητροπόλεις (Ορεστιάδας, Σάμου, Ρόδου), ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των εκκλησιαστικών σταθμών που νομιμοποιήθηκαν τελευταία στιγμή (και με τις «ευλογίες» των εκκλησιαστικών συμβουλίων) τα προηγούμενα χρόνια. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί αυτοί χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων για να αναμεταδίδεται το πρόγραμμα της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Πειραϊκής Εκκλησίας στην επαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: