mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

59,2 εκατ. ευρώ η ζημιά κάθε χρόνο στο δημόσιο από το λουκέτο στην ΕΡΤ!


Εκατομμύρια ευρώ έχασε το Δημόσιο από το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Το ρεπορτάζ αναδημοσιεύεται από τις Τυπολογίες όπου μπορείτε να βρείτε και αναλυτικά που έχουν δοθεί τα χρήματα από το υπουργείο Οικονομικών.
Όμως δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε πως για πρώτη φορά μπορούμε να υπολογίσουμε τη ζημιά στο ελληνικό δημόσιο από το κλείσιμο της ΕΡΤ. 
Αν για ενάμιση μήνα, Μάιος-Ιούνιος 2013, η ειδική διαχιερίστρια Αφροδίτη Γουγά υπογράφει την εκταμίευση ποσού 7,45 εκ. ευρώ, τότε για ένα χρόνο το δημόσιο και οι ασφαλιστικοί φορείς χάνουν 59,2 εκατ. ευρώ! Ορίστε ποια είναι η επιτυχία του Μαξίμου και των συμβούλων του. Η αποδεδειγμένη ζημιά στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων και του κρατικού προϋπολογισμού λόγω φόρων και Φ.Π.Α. Θα απαντήσει κανείς; 

Κανένας από τους κυβερνητικούς δεν έχει δώσει απάντηση μέχρι σήμερα για το τι κέρδισε το Ελληνικό Δημόσιο από το πραξικοπηματικό λουκέτο στην κερδοφόρα εταιρεία ΕΡΤ ΑΕ. Για πρώτη φορά, όμως, υπάρχει απόδειξη, και μάλιστα με υπογραφή της ειδικής διαχειρίστριας του υπουργείου Οικονομικών, για τις απώλειες του Ελληνικού Δημοσίου από το λουκέτο.

Τα διαφυγόντα έσοδα προκύπτουν από τις καταστάσεις αποπληρωμής των φορέων του Δημοσίου, των φόρων και των ασφαλιστικών ταμείων. Μόνο για δύο μήνες, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2013, το υπουργείο Οικονομικών θα πληρώσει για λογαριασμό της ΕΡΤ 7.453.157,63 ευρώ! 
 Χρήματα που θα κατευθυνθούν στο ΙΚΑ, στα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία και στον κρατικό προϋπολογισμό ως φόρος της ΕΡΤ.

Η δημοσιοποίηση της παρακάτω λίστας με τις οφειλές της ΕΡΤ προς το Δημόσιο το διάστημα Μάιος – Ιούνιος 2013 αποδεικνύει ότι η κυβερνητική απόφαση να κλείσει την κερδοφόρα δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν εγκληματική. Όπως προκύπτει από τον πίνακα που δημοσιοποιεί το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών ως «Εξόφληση και εκκαθάριση των υποχρεώσεων της ΕΡΤ», τα ασφαλιστικά ταμεία θα λάβουν 3.715.556,27 ευρώ και το Δημόσιο ως «φόρους» 3.737.601,36 ευρώ!

Αναλυτικά τα ποσά που δίνονται στο site typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: