mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Κερκόπορτα από ΕΣΗΕΜΘ για την αναγνώριση της ΝΕΡΙΤ!

Η ΝΕΡΙΤ δεν έχει ακόμη εργαζόμενους. Αυτό είναι γνωστό. Απασχολεί τους συμβασιούχους του μορφώματης της Δ.Τ, διάφορους συμβούλους με "πρόσληψη" μισθωμάτων, διάφορους που παρίστανται και "εργάζονται" με άγνωστες σχέσεις.
Κι όμως μια συνδικαλιστική οργάνωση, ένα "σωματείο" αποφάσισε να αναγνωρίσει τη ΝΕΡΙΤ και να οργανώσει εκλογές για την εκλογή εκπροσώπου στο Μεικτό Συμβούλιο!
Η απόφαση της ΕΣΗΕΜΘ γιατί για αυτή την ένωση συντακτών πρόκειται, ανοίγει την κερκόπορτα για την αναγνώριση της ΝΕΡΙΤ, όταν η ΠΟΕΣΥ μέλος της οποίας είναι η Ενωση της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να δίνει τον αγώνα με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Η ΕΣΗΕΜΘ όμως έχει άλλη γνώμη κι άλλη τακτική.
Το ζήτημα είναι πως οργανώνει εκλογές για εκπρόσωπο στο Μεικτό όταν ΔΕΝ υπάρχουν εργαζόμενοι της ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη για να ψηφίσουν. Ποιοι είναι αυτοί που καλούνται να εκλέξουν εκπρόσωπο στην ΕΣΗΜΕΘ; Οι συμβασιούχοι της Δ.Τ που εργάζονται στη Θεσσαλονίκη ως "δανεικοί" στη ΝΕΡΙΤ; Αναγνωρίζουν δηλαδή οι "συνδικαλιστές" της Ένωσης Θεσσαλονίκης την εργασία με σύμβαση, με το μπλοκάκι, χωρίς κρατήσεις και ασφαλιστικές εισφορές; Αναγνωρίζει η ΕΣΗΕΜΘ το μόρφωμα της Δ.Τ στο υπουργείο Οικονομικών;
Στις εκλογές που ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΜΘ συμπεριλαμβάνεται η ΝΕΡΙΤ για την οποία προβλέπεται η εκλογή ενός(1) εργασιακού αντιπροσώπου. Που ακριβώς θα είναι "αντιπρόσωπος" της ΕΣΗΕΜΘ;  Στα υπουργικά γραφεία στα οποία συνηθίζουν να βρίσκονται οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του ΔΣ της Θεσσαλονίκης;

Πρόκειται για την Ένωση που όπως διαβάζουμε στον "Ασύνταχτο Τύπο" αρνήθηκε κατά πλειοψηφία χθές, να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της την πρόταση των εργαζομένων της ΕΡΤ 3 για το "ποιά ΕΡΤ θέλουμε".

Όπως διαβάζουμε
«Μαύρο» στη φωνή των εργαζομένων της ΕΡΤ3 από το προεδρείο της ΕΣΗΕΜ-Θ !
Η νέα διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ φιμώνει τη φωνή των εργαζομένων της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, αρνούμενη πεισματικά να αναρτήσει στον ιστότοπο της Ένωσης το ομόφωνο κείμενο-πρόταση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στην ΕΡΤ3 για το «ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ» ! Αποχώρησαν διαμαρτυρόμενα από τη συνεδρίαση τα τρία μέλη του δ.σ. από το ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ. 
Δείγματα (κάκιστης) γραφής με το «καλημέρα σας» για την πολιτική που θα ακολουθήσει έδωσε το προεδρείο του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ και μάλιστα από την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου. Κι αυτό φάνηκε σε όλα σχεδόν τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης: ασφαλιστικό, Μέτροσπορ, Μακεδονία, ορισμός εκπροσώπων στο δ.σ. του Μορφωτικού, εκλογές για εργασιακούς και κυρίως στο θέμα της ΕΡΤ. [Αναλυτικά θα αναφερθούμε και σε άλλες αναρτήσεις για όλα τα θέματα]
Το 5μελές προεδρείο της ΕΣΗΕΜ-Θ (Τ. Φωκιανίδης, Β. Κοντογουλίδης, Γ. Βοϊτσίδης, Α. Ρεπανάς, Ρ. Λεπίδου) πρωτοστατούντος του γ.γ.  Βασίλη Κοντογουλίδη, αρνήθηκε να αναρτήσει στον ιστότοπο της Ένωσης το ΚΕΙΜΕΝΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΤ3! Αυτό που για το δ.σ. της ΠΟΕΣΥ θεωρήθηκε απολύτως φυσιολογικό, δηλαδή η δημοσιοποίηση-ανάρτηση του κειμένου στον ιστότοπό της (έπειτα από πρόταση  της εκπροσώπου του Ασύνταχτου Τύπου Μ. Μεϊντάνη στη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας), δεν θεωρήθηκε «σωστό» για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ.!.  (ΔείτεΕΔΩ την ανάρτηση στον ιστότοπο της ΠΟΕΣΥ).  
Η επιχειρούμενη φίμωση και το δείγμα λογοκριτικής συμπεριφοράς «διευθυντικού τύπου» απέναντι στην ελεύθερη φωνή των εργαζομένων της ΕΡΤ3 από μέλη της νέας διοίκησης της ΕΣΗΕΜ-Θ, αποκαλύπτουν και τη στάση που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα στο βασικό πανελλαδικό αίτημα για επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Η διαφωνία με το περιεχόμενο του κειμένου προβληματισμού των εργαζομένων της ΕΡΤ3 κορυφώθηκε στο θέμα της πρότασης για… εκλογή του (νέου) γενικού διευθυντή (όταν επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ) από  τη γενική συνέλευση των εργαζομένων. Όταν τα τρία μέλη του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ από το ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ(Κυριακούλης, Μπίκας, Νικητόπουλος) επιχείρησαν να πείσουν τον γ.γ. της Ένωσης ότι η πλειοψηφία του δ.σ. όχι μόνο δεν θα έπρεπε να αντιδρά αλλά να εκδηλώνει την ικανοποίησή της για την πρωτοβουλία των συναδέλφων της ΕΡΤ3 να επεξεργαστούν και να συναποφασίσουν τη μορφή που θα πρέπει να έχει η «αυριανή ΕΡΤ» (κάτι που δεν έκανε εδώ και έναν χρόνο η ΕΣΗΕΜ-Θ), έπεσαν σε… τοίχο αδιαλλαξίας και ψυχικής έκρηξης! Πέραν των τριών, με την άρνηση δημοσίευσης της ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΜ-Θ διαφώνησε και ο Γ. Αδάμ. Ακολούθως, οι τρεις του ΜΕΤΩΠΟΥ αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τη συνεδρίαση, καταγγέλλοντας το «ποδαρικό» που ουσιαστικά έκανε με το (πολύ άκρα) «δεξί» η νέα (αλλά παλιά) διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: