mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Βραβεύτηκε για την έρευνα του, το ντοκιμαντέρ "Φασισμός Α.Ε"

Βραβείο έρευνας στο ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.

Το βραβείο έρευνας στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε στο Ναδόρ του Μαρόκου έλαβε το ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε., ένα μήνα μετά την επίσημη κυκλοφορία του. 

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από ερευνητές από τη Γαλλία, την Ισπανία, το Μαρόκο και τη Συρία με επικεφαλής τον φιλόσοφο Khal Torabully.
Στις ταινίες μυθοπλασίας την Ελλάδα εκπροσώπησε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπαβέλας με την εξαιρετική ταινία του Runaway Day.

H νέα παραγωγή της Infowar Prodictions ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. μετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του του διεθνούς Φεστιβάλ “Κινηματογράφου και Κοινής Μνήμης”, που πραγματοποι΄ξθηκε στο Μαρόκο από τις 5 έως τις 10 Μαίου, και στο οποίο συμμετείχαν ταινίες και ντοκιμαντέρ από δημιουργούς ολόκληρης της Μεσογείου. 

Τις επόμενες εβδομάδες το ντοκιμαντέρ θα παρουσιαστεί επίσης σε φεστιβάλ και δημόσιες εκδηλώσεις στη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Κύπρο και την Ιταλία ενώ προγραμματίζονται δεκάδες ακόμη προβολές σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Όπως πιθανότατα ΔΕΝ θα διαβάσατε σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης το ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. παρακολούθησαν περίπου 10.000 άτομα σε δημόσιες προβολές μόνο την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του ενώ μέσα σε λιγότερο από δυο εβδομάδες προσέγγιζε τα 200.000 views στο Ιντερνετ. Το ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. έχει ήδη υποτιτλιστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά και τα ιταλικά ενώ προγραμματίζεται να υποτιτλιστεί σε αρκετές ακόμη γλώσσες. Ήδη αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την προβολή του ντοκιμαντέρ - 

Δεν υπάρχουν σχόλια: