mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ποιός, πότε και γιατί θέλει να επαναλειτουργήσει το Alter στο πρώην κτίριο του Star

Για έξι μήνες ζητείται η άδεια να επαναλειτουργήσει το Alter στις εγκαταστάσεις του Ταύρου, τις παλιές του Star! 12 εργαζόμενοι κατέθεσαν αίτημα να ...σταματήσει η πτώχευση της εταιρείας το οποίο εκδικάζεται αύριο Τετάρτη. Προϋπόθεση να άρουν οι ακόμη απλήρωτοι εργαζόμενοι τις απαιτήσεις τους για τα δεδουλευμένα... Θυμίζουμε ότι μόλις πρόσφατα στο ΕΣΡ αναβλήθηκε η συζήτηση για την άρση της άδειας λειτουργίας του καναλιού, μετά την τελεσίδικη απόφαση περί πτώχευσης της ιδιοκτήτριας εταιρείας. 

Γράφει ο Βασίλης Τζήμτσος

Με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Πιστωτών του πτωχευμένου (με τελεσίδικη πλέον εδώ και λίγες ημέρες απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) τηλεοπτικού σταθμού Άλτερ, σας ενημερώνω πως αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 2 Μαϊου εστάλη στον δικηγόρο Νικόλαο Μπούρμπο (αντίκλητο της Επιτροπής Πιστωτών του Άλτερ που αποτελείται από εμένα, το συνάδελφο Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον τεχνικό Νίκο Ακτύπη), αίτηση 12 εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού προς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την οποία ζητούν την προσωρινή συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης του τηλεοπτικού σταθμού κατόπιν άδειας του δικαστηρίου.
Στην αίτηση τους υποστηρίζουν πως έχουν έρθει σε συνεννόηση με σύμβουλο επιχειρήσεων που κατήρτισε προσωρινό επιχειρησιακό σχέδιο προκειμένου να βάλει ποσό 100.000 ευρώ ως κεφάλαιο κίνησης και μέχρι του ποσού των 250.000 ευρώ για την προσωρινή επαναλειτουργία του καναλιού για διάστημα έξι μηνών.

Οι ίδιοι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι ήρθαν σε συνεννόηση με το βασικό μέτοχο του Αλτερ Γιώργο Κουρή ο οποίος προσφέρει τις παλιές εγκαταστάσεις του Star Channel στον Ταύρο για την επαναλειτουργία του Αλτερ.
Επιπλέον προτείνουν να αναθέσει το δικαστήριο στον ίδιο τον οφειλέτη την επαναλειτουργία του καναλιού με προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο αυτό που είχε διοριστεί πριν από δύο χρόνια και αποτελείται από συνεργάτες (πρώην διευθυντή της εφημερίδας "Αυριανή", επί σειρά ετών δικηγόρο συμφερόντων του, διευθυντικό στέλεχος του "Κόντρα" κλπ) ακόμα και συγγενικό πρόσωπο του Γεωργίου Κουρή.
Με την ίδια αίτηση ζητείται να απαγορευτεί κάθε μέτρο αναγκαστικής, ατομικής ή ομαδικής εκτελέσεως, κατά της περιουσίας της πτωχής.
Μάλιστα είχαν ζητήσει την έκδοση προσωρινής διαταγής «στα μουλωχτά», εν αγνοία της Επιτροπής Πιστωτών, την οποία ευτυχώς δεν πέτυχαν…
Η αίτηση επαναλειτουργίας του Αλτερ συζητείται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την Τετάρτη 7 Μαϊου, στις 9 το πρωί, στο κτίριο 6, αίθουσα 12.
Σας καλώ να παραστείτε για να υπερασπιστείτε τα συμφέροντα σας.

Ως γνωστόν, πάνω από 450 εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού από τον Απρίλιο του 2013 έχουμε ταχθεί υπέρ της πτώχευσης του Αλτερ ως ύστατο μέσο πίεσης για να πάρουμε τα δεδουλευμένα μας.
Το δικαστήριο μας δικαίωσε και αποφάσισε τελεσίδικα την πτώχευση του καναλιού αφού, μέσω των πλειστηριασμών και άλλων νομικών ενεργειών, ενδεχομένως να εξασφαλίσουμε τμήμα των απαιτήσεων μας.
Όμως με την παρούσα αίτηση οι 12 εργαζόμενοι που είχαν διαχωρίσει τη στάση τους από τους υπόλοιπους 450 εργαζόμενους, επιδιώκουν να σταματήσει η διαδικασία των πλειστηριασμών, να απαγορευτούν τα μέτρα αναγκαστικής εκτελέσεως σε βάρος της περιουσίας της πτωχής και το κανάλι να επαναλειτουργήσει με τον κύριο Κουρή και το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας που απαρτίζεται από συνεργάτες ή συγγενή του.
Μια τέτοια εξέλιξη σαφώς θέτει σε κίνδυνο την απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων για πτώχευση του Αλτερ αλλά και τη διασφάλιση των συμφερόντων μας για την αποπληρωμή μέρους των οφειλών μας είτε μέσω των πλειστηριασμών είτε μέσω της εκποίησης της περιουσίας της εταιρείας.
Στην αίτηση δεν αναφέρεται λέξη επί της ουσίας ως προς τις οφειλές των εργαζομένων και πως αυτές θα αποπληρωθούν.
Μήπως το ευκαιριακό άνοιγμα του καναλιού για έξι μήνες, τζάμπα, χωρίς να εξασφαλιστεί τμήμα των απαιτήσεων μας, εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες του καναλάρχη Γ. Κουρή για τη λειτουργία ενός σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας εν όψει των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών;
Αν μη τι άλλο δεν είναι δυνατό να «επιβραβευτεί» ο οφειλέτης ανοίγοντας το κανάλι τζάμπα, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι έχουν μείνει κυριολεκτικά στο δρόμο εδώ και τρία χρόνια.
Ως εκ τούτου, επικοινωνήστε με τους δικηγόρους σας για δικές σας ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσετε τις απαιτήσεις σας.

Η δική μου προσωπική άποψη είναι δεδομένη από το Νοέμβριο του 2012 όταν 200 και πλέον εργαζόμενοι δώσαμε εντολή για την αίτηση πτώχευσης. Ή πληρωνόμαστε τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις μας ή πτωχεύουμε. Και όταν λέμε πτώχευση, την εννοούμε και αν μη τι άλλο δεν επιβραβεύουμε την ασυνεπή επί τρία χρόνια οφειλέτρια εταιρεία η οποία επιδιώκει τώρα να ανοίξει το κανάλι τζάμπα.
Ή πληρωνόμαστε τα οφειλόμενα μας όλοι οι πιστωτές ή σε ένδειξη καλής θέλησης έστω κάποια από αυτά ή σε διαφορετική περίπτωση επιμένουμε στην πτώχευση και στην εξασφάλιση των απαιτήσεων μας μέσω των πλειστηριασμών και άλλων νομικών ενεργειών, όπως η εκποίηση του τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας από το σύνδικο πτώχευσης και φυσικά όχι από τους οφειλέτες-μετόχους της εταιρείας που οδήγησαν το Αλτερ στο οικονομικό «ναυάγιο».

Αναπάντητα ερωτήματα: 1. Γιατί δεν εμφανίζεται ο Κουρής να αναλάβει τις ευθύνες του και μπαίνουν μπροστα 12 εργαζόμενοι; 2. Γιατί προσπάθησαν να περάσουν στα μουλωχτά προσωρινή διαταγή για να μπλοκάρουν τη διαδικασία πλειστηριασμών εν αγνοία της Επιτροπής Πιστωτών; 3. Γιατί χρησιμοποιούν ως δικηγόρο το δικηγόρο καναλαρχών; Δεν υπάρχει άλλος, παρά μόνο αυτός που εκπροσωπεί κατά καιρούς τους καναλάρχες; Υπάρχει σύμπτωση συμφερόντων εργοδοσίας και εργαζομένων; Δεν νομίζω... Εν αντιθέσει με τους 12, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, πάνω από 450 άτομα είχαν ταχθεί υπέρ της πτώχευσης για να πάρουν τα λεφτά τους με τους πλειστηριασμούς και άλλες ενέργειες, τις οποίες τώρα θέλουν να μπλοκάρουν οι 12...

Αν και δεν είμαι δικηγόρος, σχολιάζοντας επί της ουσίας το αίτημα των 12, επισημαίνω ότι νομικά δύναται η επαναλειτουργία μιας πτωχευμένης επιχείρησης...αρκεί να εξασφαλίζεται πως οι πιστωτές (άρα και εμείς οι εργαζόμενοι) θα πάρουμε τα λεφτά μας... Ομως σε καμία απολύτως περίπτωση δεν περιμένω τον αφερέγγυο εργοδότη ότι θα σώσει από το ναυάγιο το Αλτερ, καθώς δεν το έκανε τρία χρόνια τώρα που το ανέλαβε (από το Δεκέμβριο του 2010 όταν είχε σκάσει μύτη στο Αλτερ...και τις διαβεβαιώσεις του στο συνεταίρο του στο Real...). Γιατί να το κάνει τώρα; Γιατί να εμπιστευτούμε αυτόν που μας οδήγησε στην ανεργία; Γιατί να τον πιστέψουμε καθώς οι "προτάσεις" με τους επενδυτές εδώ και τρία χρόνια, δεν περιείχαν ποτέ μα ποτέ λεφτά... Ολες οι "προτάσεις" έλεγαν ανοίχτε το κανάλι τζάμπα και λεφτά στο μέλλον...μέχρι και 50 χρόνια μετά...αν θυμάστε την πρόταση του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: