mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Προς απεργία στον "Ελεύθερο Τύπο"

Θα αφήσουν τη «ναυαρχίδα» της κεντροδεξιάς να βουλιάξει; Το ερώτημα αυτό τίθεται μετά τις εξελίξεις στον "Ελεύθερο Τύπο", όπου ο εκδότης δηλώνει πως αναζητά χρήματα για να μπορέσει να συνεχίσει την έκδοση του.
Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας για τη Δευτέρα σε περίπτωση που η εργοδοσία δεν καταβάλλει στο σύνολό του το μισθό του Μαρτίου μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης, ενώ ακολούθησε ψηφοφορία στην οποία 100 εργαζόμενοι ψήφισαν υπέρ της απεργίας και 36 κατά. Ο κ. Σκαναβής, παρά τις –σύμφωνα με τον ίδιο- προσπάθειες που κατέβαλλε, δεν μπόρεσε να καταβάλλει, όπως είχε υποσχεθεί, το μισό μισθό του Μαρτίου μέχρι την περασμένη Παρασκευή. Έτσι, οφείλει στους εργαζομένους περίπου τρία μηνιάτικα με αποτέλεσμα ο κόσμος να μη μπορεί να ικανοποιήσει ούτε τις βασικές του ανάγκες, όπως τα έξοδα μετακίνησης για να μεταβεί στην εφημερίδα. 
Ίσως η κατάσταση να ήταν διαφορετική εάν ο μέχρι πρότινος έτερος εκδότης του Ελεύθερου Τύπου, Δημήτρης Μπενέκος, δεν είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης αδιαφορώντας παντελώς για το μέλλον της εφημερίδας και των εργαζομένων. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Μπενέκος αθέτησε την υπόσχεσή του ότι θα αναλάβει εκείνος την εφημερίδα Επενδυτής την οποία αγόρασε μαζί με τον κ. Σκαναβή. Έτσι, ο κ. Σκαναβής έχει επωμιστεί και δεύτερο βάρος, προσπαθώντας μόνο με τα έσοδα του Ελεύθερου Τύπου να καλύψει τα χρέη και του Επενδυτή. 
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η στάση του Μαξίμου, καθώς άλλες εφημερίδες καταφέρνουν να δανειοδοτούνται ενώ ο Ελεύθερος Τύπος όχι. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Σκαναβή, η εφημερίδα αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να εξασφαλίσει ρευστότητα με 2.000.000 ευρώ. Και, όμως, μέχρι στιγμής η εργοδοσία δεν μπορεί από πουθενά να βρει το χρηματικό ποσό. Έτσι, μία ιστορική εφημερίδα απειλείται για δεύτερη φορά στην ιστορία της με αφανισμό. 
Το εάν θα αφήσουν τη «ναυαρχίδα» της δεξιάς να βουλιάξει θα το δούμε σύντομα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γραψτε για τα χθεσινα πρεπει να εγιναν μπαχαλα στη συνελευση με εκδοτη