mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Τώρα τα είδαμε όλα. Η Δ.Τ "ενσωματώνεται" στη ΝΕΡΙΤ!

Ούτε προμελετημένο να το είχαν στην κυβέρνηση. Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή (βλέπε και ρεπορτάζ από "typologies") ο Ειδικός διαχειριστής, δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών, παύει να έχει τα δικαιώματα του νέου τηλεοπτικού φορέα, δηλαδή της Δ.Τ, με την έναρξη εκπομπής ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος και όχι με την πλήρη λειτουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Όπως προέβλεπε η απόφαση του λουκέτου της ΕΡΤ αλλά και ο νόμος της ΝΕΡΙΤ.
 Πρακτικά δηλαδή στις συχνότητες της Δ.Τ θα αρχίσει να εκπέμπει το σήμα της ΝΕΡΙΤ, οπότε και λύνεται το πρόβλημα! Στο μεταξύ διοχετεύεται από Μαξίμου μεριά πως λόγω εκλογών δεν θα γίνουν προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ! Για να μην κατηγορηθούν, λέει λόγω προεκλογικής περιόδου. Όμως σε προεκλογική περίοδο μπορούν κάλλιστα να ενσωματώσουν το προσωπικό της Δ.Τ, τους πρώτους συμβασιούχους που προσέλαβαν με 2μηνες συμβάσεις, που έγιναν 6μηνες και τώρα επιμηκύνονται ως το τέλος του 2014(!), στη ΝΕΡΙΤ. Όλα βολικά για το Μαξίμου. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.
Εν τω μεταξύ ο ειδικός διαχειριστής έχει μπροστά του δυο χρόνια να ολοκληρώσει την εκκαθάριση της ΕΡΤ Α.Ε, διάστημα που μπορεί να επιμηκυνθεί για δυο ακόμη χρόνια!

Όταν γράφαμε και φωνάζαμε πως η περιουσία της ΕΡΤ αποκλείεται να εκκαθαριστεί σε έξι μήνες, μας κατηγορούσαν ως "συκοφάντες". Τώρα το περνάνε σε νόμο.
Η τρίτη τεράστια σκανδαλώδης ρύθμιση είναι η παραχώρηση συγκεκριμένης περιουσίας στη ΝΕΡΙΤ. Μόνο το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, το οικόπεδο ραδιοφωνίας στο δήμο Ιλίου και μόλις 45 κέντρα εκπομπής ανά την Ελλάδα.
Και η υπόλοιπη κινητή και ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ Α.Ε; Παραμένει στα χέρια του ειδικού διαχειριστή προς αξιοποίηση από το υπουργείο Οικονομικών;  Ας απαντήσει κάποιος από την κυβέρνηση. Σε ποιον ανήκουν τα κτίρια της Κατεχάκη, της Ρηγίλλης, τα 600 και πλέον κέντρα εκπομπής ανά την Ελλάδα, τα εκατοντάδες άλλα ακίνητα και οικόπεδα σε όλη τη χώρα που δεν μεταβιβάζονται στο νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: