mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Η ΕΡΤ 3 πρωταγωνίστησε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η ΕΡΤ3 στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ – Θερμό χειροκρότημα για έναν δίκαιο αγώνα

BjHZTKSCQAAogZk 2Tη δική τους καθοριστική παρουσία και αδιάλειπτη συνέχιση του κοινού αγώνα για μια ΑΝΟΙΧΤΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΤ, υπενθύμισαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 την Τετάρτη 19/3 το βράδυ στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, με το άνοιγμα ενός πανό αμέσως μετά την προβολή της ταινίας του Γ. Αυγερόπουλου, «Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας». 
Εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 ξεδίπλωσαν το πανό που έγραφε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ» και στάθηκαν κάτω από τη μεγάλη οθόνη, λίγο πριν ξεκινήσει η κουβέντα με τον δημιουργό του ντοκιμαντέρ. Η κίνηση αυτή των εργαζομένων της ΕΡΤ3 προκάλεσε το θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού. Εξάλλου, λίγο πριν ξεκινήσει η προβολή, εργαζόμενοι της ΕΡΤ μοίρασαν στο κοινό μία δισέλιδη ανακοίνωση με ψήφισμά τους (διάβασέ το, παρακάτω). 
Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ώρα προβολής του ντοκιμαντέρ, έξω από το ΟΛΥΜΠΙΟΝ οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είχαν στήσει κιόσκι με ενημερωτικό υλικό ενώ μεταδιδόταν εικόνα και ήχος από το ζωντανό πρόγραμμα της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ3. Υπενθυμίζεται ότι τόσο το ραδιοφωνικό όσο και το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ3 εκπέμπεται κανονικά από τα δύο κτίρια της Αγγελάκη 14 και της Λεωφόρου Στρατού αντιστοίχως, που παραμένουν στα χέρια των εργαζομένων. 

Έτσι, καλύφθηκε και το «έλλειμμα» του ντοκιμαντέρ του Γ. Αυγερόπουλου που εστίασε αποκλειστικά και μόνο στις εξελίξεις μετά το «μαύρο» με επίκεντρο την Αθήνα και το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής χωρίς καμία ρεπορταζιακή κάλυψη του αγώνα σε Θεσσαλονίκη και υπόλοιπες ΕΡΑ της χώρας. 
Η βιασύνη για την παράδοση της ταινίας από χώρες που την είχαν παραγγείλλει, δεν επέτρεψε μια πιο ολοκληρωμένη ματιά, παραδέχτηκε απαντώντας σε ερωτήματα, ο Γ. Αυγερόπουλος. Παρά τις αδυναμίες του (μεταξύ αυτών και για την απουσία της εμβάθυνσης στην εσωτερική λειτουργία και την αυτοδιαχείριση στην ΕΡΤ), το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία κυρίως για τους θεατές χωρών του εξωτερικού όπου θα προβληθεί προκειμένου για να διαπιστώσουν (μέσα από το παράδειγμα της ΕΡΤ) την καταστρατήγηση κάθε έννοιας δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε και τον «δικτατορικό» τρόπο που κυβερνάται η χώρα.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΤ3
Σήμερα 19 Μαρτίου 2014, εννέα μήνες και μια εβδομάδα μετά το πραξικοπηματικό κυβερνητικό «μαύρο» στην ΕΡΤ και την εφαρμογή του «δόγματος του σοκ», εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 δηλώνουμε ότι αρνούμαστε εμπράκτως τη βίαιη αφαίρεση του «σήματος» της ζητούμενης πραγματικής δημοκρατίας και της ακηδεμόνευτης φωνής μας. Παραμένουμε στα κτίρια της Τηλεόρασης (Λεωφόρος Στρατού) και της Ραδιοφωνίας (Αγγελάκη 14) της ΕΡΤ3, όρθιοι και αξιοπρεπείς, δίνοντας έναν σκληρό αλλά ωραίο αγώνα που υποστηρίζεται από εκατομμύρια αλληλέγγυους σε Ελλάδα και εξωτερικό, παράγουμε κανονικό ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα χωρίς διευθυντές και προϊσταμένους σε καθεστώς αυτοδιαχείρισης, προς όφελος της ελεύθερης δημόσιας ενημέρωσης ολόκληρης της κοινωνίας.  Εδώ από τη Θεσσαλονίκη, δηλώνουμε ότιείμαστε ένα σώμα μια ψυχή με όλους τους απροσκύνητους συναδέλφους μας στη χώρα, την Αθήνα και τις περιφερειακές ΕΡΑ της χώρας. Οι αποφάσεις μας λαμβάνονται αμεσοδημοκρατικά μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις.
 Ακολουθεί το ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της ΕΡΤ3(28/11/2013), που, έως σήμερα, παραμένει σε ισχύ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: