mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Για την ΕΡΤ ήταν όλοι εκεί, όχι όμως η ΕΣΗΕΑ!

Πολύς κόσμος, μεγάλη κινητοποίηση πολιτών, εργαζομένων, δημοσιογράφων, ανθρώπων των ΜΜΕ. Στο Περιστέρι χθές το βράδυ δόθηκε η μεγάλη συναυλία στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. "Μέχρι την τελική νίκη".
Κι όμως από την εκδήλωση όπως επισημαίνουν σωστά οι fanancial crimes στο blog τους, έλειπε ένα συνδικαλιστικό σωματείο. Η ΕΣΗΕΑ. Προφανώς και συνδικαλιστές της Ένωσης και του ΔΣ της ήταν εκεί. Ως όργανο όμως δεν έλαβε απόφαση στήριξης της συναυλίας, δεν κάλεσε τους δημοσιογράφους να λάβουν μέρος, δεν έβγαλε ανακοίνωση.
Αντ΄αυτού, φλερτάρει με το ενδεχόμενο να νομιμοποιήσει το μόρφωμα της Δ.Τ κηρύσσοντας απεργία σε ένα Μέσο που δεν υπάρχει εταιρικά! Δηλαδή σκέφτεται να κηρύξει απεργία στην υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών του Γιάννη Στουρνάρα;
Και μόνο η σκέψη είναι γελοία, όσο κι αν θέλουν ορισμένοι να συμπαρασταθούν στους δημοσιογράφους της Δ.Τ που περίμεναν πως θα λάβουν το ανώτατο των μορίων ως υποψήφιοι πρόσληψης για τη ΝΕΡΙΤ και διαπίστωσαν πως για άγνωστους λόγους τους πετάνε απ' έξω, κρατώντας τα μόρια τους εξαιρετικά χαμηλά.
Η σωστότερη πρόταση προέρχεται πάλι από τους financial crimes. "Πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξεμπλοκάρουμε, με μία πρόταση που να μας καλύπτει όλους", γράφουν

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΤ, αν πράγματι θέλουν να παλέψουν για το καλό της ΕΡΤ, ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΤ, ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.Αυτήν την πρόταση να υποστηρίξουν και τα σωματεία των ΜΜΕ.
Η απουσία της ΕΣΗΕΑ από τη συναυλία στο Περιστέρι επισημάνθηκε με πολλούς τρόπους. Έτσι αποκαλύφθηκε πως σήμερα Παρασκευή το ΔΣ έχει συνάντηση με τον Σίμο Κεδίκογλου με πρόταση για την ίδρυση "Ακαδημίας Δημοσιογράφων"!
Άραγε θα προσλάβουν καθαρίστριες σε αυτήν τους άνεργους συναδέλφους τους;




1 σχόλιο:

Giorikas21 είπε...

ΣΗΜΕΡΑ 14 ΦΕΒ. ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΕΓΙΝΕ Η 1η ΔΙΚΗ (ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ) ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚ.ΓΡΑΦ. ΤΟΥ Λ.ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ Κ Γ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ κ.ΠΕΡΠΑΤΑΡΗ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΚΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
Η ΕΔΡΑ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ,
ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ Π. ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ.
Η ΕΔΡΑ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΑΝΗΚΕ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΛ.ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΠΕΡΙ ΑΚΥΡΩΝ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.