mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Γίνεται του ...βύσματος στη ΔΤ

Πήγαινε- έλα με τις λίστες για τη ΔΤ

Tης Αγγέλας Νταρζάνου στην "Αυγή" 


Ένα απίστευτο μπες - βγες γίνεται με τα ονόματα στις λίστες κατάταξης προς απασχόληση στη ΔΤ τις οποίες δημοσιεύει στο Διαδίκτυο ο Γκίκας Μάναλης για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών. Λίστες που αναρτώνται για μισή ώρα και μετά εξαφανίζονται για να επανεμφανιστούν μερικές ώρες μετά με επιπλέον ονόματα. Λίστες που ανατρέπουν τη σειρά προτεραιότητας, όπως είχε αρχικά αποτυπωθεί με τη δημοσίευση των 1.163 ονομάτων, φέρνοντας τους πάνω κάτω και τους κάτω πάνω. Ονόματα ανύπαρκτα στην αρχική, μεγάλη λίστα των 1.163 που κάνουν την εμφάνισή τους σε προωθημένη σειρά επιτυχίας.

Οι πίνακες κατάταξης των προς απασχόληση ανεβοκατεβαίνουν στα site του υπουργείου Οικονομικών με συνεχείς αλλαγές ονομάτων και μοριοδοτήσεων

Είναι αυτή σοβαρή διαδικασία; Βεβαίως δεν είναι, όπως δεν ήταν και η αρχική διαδικασία της ΔΤ για τα πρώτα 600 άτομα. Αυτό είναι σε γνώση των υπευθύνων, γι' αυτό, άλλωστε, οι λίστες ονομάτων που δημοσιεύονται φέρουν τον τίτλο "Προσωρινός πίνακας κατάταξης". Ο χαρακτηρισμός αυτός δίνει τη δυνατότητα στους επικεφαλής να βάζουν και να βγάζουν ονόματα κατά το δοκούν, σύμφωνα με άγνωστα κριτήρια.

Τελευταίο κρούσμα, ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης της ειδικότητας Ηλεκτρονικών, Τεχνικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την Αττική. Ο εν λόγω Πίνακας εμφανίστηκε στο σάιτ του υπ. Οικονομικών χθες το μεσημέρι για μισή ώρα και κατέβηκε. Ήδη, η σειρά κατάταξης από την αρχική λίστα ήταν αλλοιωμένη, με τέσσερα ονόματα που δεν περιλαμβάνονταν στην αρχική λίστα και ένα ακόμη με υψηλότερο αριθμό μορίων. Θαύμα! Ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης επανεμφανίστηκε το απόγευμα χθες, με την πρόσθεση επιπλέον δύο ονομάτων.

Η διάτρητη διαδικασία δημιουργεί πλήθος ερωτήματα, αλλά και αμφιβολίες για την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια στην επόμενη φάση προσλήψεων για τη ΝΕΡΙΤ.

Τα θαύματα όμως δεν σταματούν εδώ. Δημοσιογράφοι με δεύτερη εργασία, αν και υπήρχε υποχρέωση να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εργάζονται αλλού, εργάζονται στη ΔΤ, παρ' ότι είναι γνωστή η δεύτερη απασχόλησή τους. Πρόκειται για "τα δικά μας παιδιά", τα οποία αποσύρθηκαν καθ' υπόδειξη από το γιαλί για "να μη φαίνονται" και έγιναν με τη βούλα αργόμισθοι. Πρόσφατα, μαθαίνουμε, τους ζήτησαν και πάλι να εργάζονται για τη ΔΤ, αλλά "να μη φαίνονται" στη δεύτερη δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: