mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Να σώσουμε τα κανάλια από τους .. πλειστηριασμούς


Από τη στήλη media-λογώντας στο "Δρόμο της Αριστεράς"
Της Μ.Παπαχριστούδη

Προκλητικά, πλέον, η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους πολίτες χωρίς ίχνος τσίπας. Με τα μικρόφωνα των επίσης προκλητικών ντελάληδων της σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες τα μέλη της υποκρίνονται το ρόλο των κυβερνώντων με δηλώσεις εναντίον όσων έχουν στις τράπεζες χρήματα αλλά δεν πληρώνουν τους φόρους τους. Είναι οι ίδιοι δηλωσίες που το βράδυ θα συνφάγουν με όσους δεν πληρώνουν τους φόρους τους, οι οποίοι, όμως, τυχαίνει, για παράδειγμα, να διαθέτουν ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης.
Είναι, δε, τόση η ξεφτίλα των προκλητικών δήμιων της κοινωνίας που μπορεί να συνφάγουν δημόσια ακόμη και με επιχειρηματίες-μιντιάρχες υπόλογους στη Δικαιοσύνη ή κατηγορούμενους για εισφοροδιαφυγή. Προφανώς μαζί γελάνε σε βάρος των κορόιδων που ακόμη πιστεύουν ότι το τέλος του μαρτυρίου τους είναι κοντά. Ότι διανύσαν, ας πούμε, τα τρία τέταρτα της κόλασης, όπως φωνασκούνκαθ' υπόδειξη των πολιτικών non paper Μαξίμου, οι ρεπόρτερ σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά ρεπορτάζ, και θα φανεί φως στις διαπραγματεύσεις μα την τρόικα. Και έτσι, αντί των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, θα συναποφασίσουν για τους πλειστηριασμούς των μισθών τους με επιμήκυνση δανείων έως και 70 χρόνια.

Πώς να μην κοροϊδεύουν, όταν δήμιοι στην πολιτική σκηνή και μιντιάρχες γνωρίζουν, εκ των προτέρων, πως τα δικά τους σπίτια, τα δικά τους κέρδη δεν κινδυνεύουν από τους πλείστηριασμούε που απαιτεί η τρόικα; Γιατί άλλο να χρωστάει ένας πολίτηε για το σπίτι του εκατό χιλιάδες ευρώ, κι άλλο να χρωστάει μια επιχείρηση Media όπως ο Όμιλος Μπόμπολα, για παράδειγμα, 180 εκατομμύρια ευρώ -μόνο στις τράπεζες χρωστάει τόσα, συνολικά οι υποχρεώσει του ξεπερνάνε τα 223 εκατομμύρια ευρώ. Ο Όμιλος Μπόμπολα, βέβαια, είναι ο βασικός μέτοχος του Mega στο οποίο ο Γιάννης Πρετεντέρης ανεβάζει στη σκηνή του δελτίου των 8:00 το δραματικό θρίλερ Σκοτώστε τώρα τον Πελεγρίνη. Η άριστη ερμηνεία του ρόλου, επί τηλεοπτικής σκηνής, μας κάνει να αναρωτιόμαστε για το πόσες ώρες υπερωρίες χρειάστηκαν σε «πρωινούς και απογευματινούς καφέδες», με τους σκηνοθέτες της προπαγανδιστικής ταινίας ενάντια στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο Mega, ο έτερος βασικός μέτοχος, ο Σταύρος Ψυχάρης του ΔΟΛ, αν δεν ήταν μιντιάρχης, πιθανόν να είχε ήδη κατεβάσει τα ρολά της επιχείρησης. Οι δόσεις αποπληρωμής των δανείων ύψους 135 εκατ. τρέχουν και θα εξοφληθούν με νέο δανεισμό, όπως λέγεται. Ο ΔΟΛ των Νέων και του βήματος χρωστάει, στο σύνολο, περισσότερα από 216 εκατ. ευρώ. Μαζί και οι δυο μέτοχοι του Mega πλησιάζουν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ χρέη. Επιπλέον, μοιράζονται τα χρέη του κοινού τους με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη κανάλι του Mega, που μετά και τις νέες ζημιές, οι υποχρεώσεις τους ξεπερνούν τα 190 εκατ. ευρώ. Τα δάνεια από τις τράπεζες καταγράφονται στο ποσό των 139,8 εκατ. ευρώ.

Με τα παραπάνω οικονομικά αποτελέσματα η κυβέρνηση της χώρας, ΔΝΤ και τρόικα θα έπρεπε να ζητήσει το κλείσιμο των Media. Όχι μόνο δεν το ζητάει αλλά όπως έχει ήδη δημοσιευτεί, αποδέχθηκε το αίτημα των τραπεζιτών και ιδιοκτητών Media να «κουρευτούν» τα χρέη τους. Το πώς αυτό θα συμβεί, θα το διαβάσουμε σε κάποια οικονομικά ρεπορτάζ που θα αφορούν... άλλους. Ο τρόπος έχει ήδη συζητηθεί. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα μπουν στον κουβά των «κακών κόκκινων δανείων» για να κουρευτούν. Και όπως είναι φανερό, πιο «κόκκινα» από τα δάνεια των Media που να ενδιαφέρουν την κυβέρνηση, τις τράπεζες και την τρόικα δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: