mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Η ψηφιακή ΤV στη Βρετανία έγινε 15 χρονών!

Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στην Βρετανία γιόρτασε την προηγούμενη Παρασκευή 15 Νοεμβρίου τα 15α γενέθλιά της με 19.2 εκατομ. συνδεδεδμένα σπίτια εκ των οποίων τα 10.3 εκατομ. την χρησιμοποιούν ως μοναδική υπηρεσία τηλεόρασης.
Οι αρχικές αποτυχίες της συνδρομητικής επίγειας On Digital και της διαδόχου της ITV Digital αποτελούν πλέον μία μακρινή ανάμνηση καθώς στην χώρα εκπέμπονται περι τα 70 επίγεια ψηφιακά κανάλια, μεταξύ των οποίων και 4 σε High Definition, ενώ όλα παρέχονται υπό την σημαία της Freeview. 
H Top Up TV, μία από τις τελευταίες συνδρομητικές υπηρεσίες στην βρετανική επίγεια ψηφιακή σταμάτησε τις μεταδόσεις της την 1η Νοεμβρίου.
Νωρίτερα φέτος δύο νέα multiplex αδειοδοτήθηκαν από την Ofcom με τα νέα κανάλια Al Jazeera HD καθώς και 5 HD κανάλια της BBC τα οποία θα ξεκινήσουν με την αλλαγή του χρόνου. Συμφωνα με τα πλάνα τα 2 νέα μουλτιπλεξ θα λαμβάνονται από το 70% των κατοικιών μέχρι τον Ιούνιο του 2014.
Επιπλέον, ένα δίκτυο τοπικών τηλεοπτικών καναλιών θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην επίγεια ψηφιακή σε πολλά σημεία της Βρετανίας.
Πηγή: digitaltvinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: