mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Τροϊκανό ...μνημόνιο και στον ΕΔΟΕΑΠ


Τα κατάφερε η τροϊκανή πλειοψηφία στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και με πρόσχημα τη σωτηρία του ταμείου, χωρίς καν να μπει στον κόπο να εξετάσει και να παλέψει τα μέτρα για την αύξηση των εσόδων του, χωρίς καν να μπει στη μάχη ενάντια στις αποφάσεις και την πολιτική της τροϊκανής κυβέρνησης, ενσωμάτωσε την πολιτική της και αποφάσισε τις περικοπές και τις μειώσεις στο ταμείο των ΜΜΕ.
Οι περικοπές και μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις, μισθούς και αμοιβές γιατρών θα έχουν ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2014. 
Υπέρ ψήφισαν όλα τα μέλη του ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ με εξαίρεση της Πόπης Χριστοδουλίδου και του Γιάννη Αγγέλη, ενώ ο Π.Σόμπολος ψήφισε ένα από πιο λαϊτ σενάρια των περικοπών. Θα σώσουν αυτά τα μέτρα τον ΕΔΟΕΑΠ; Ούτε οι υπέρμαχοι της δεν κατάφεραν να το υποστηρίζουν. Αντιθέτως ο ταμίας δήλωσε μετά από πίεση πως μετά από λίγο καιρό θα χρειαστεί να πάρουν πιο σκληρά μέτρα! 
Πρακτικά η τρόϊκα του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε τη μείωση του εφάπαξ κατά 20% κάτω από 1η Ιανουαρίου 2014
Μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων  5%  ως 1.500 ευρώ, 25% από 1.500 ως 3.000 ευρώ
40% από 3.000 και άνω 
Όμως: Θα ξαναφέρουν το θέμα προς συζήτηση στο ΔΣ για τους μισθούς του διευθυντή και των τομεαρχών-προϊσταμένων του ταμείου που παίρνουν πάνω από 7.000 και 5.000 ευρώ, επειδή αυτοί "δεν μπορεί να πληρώνονται λίγα"!
Οι επικουρικές συντάξεις μειώνονται ως εξής:

Από 0 ως 500 ευρώ 10% μείωση, από 500 ως 700 15% μείωση, από 700 ως 900 25% μείωση, από 900 ως 1.000 30% μείωση και από 1.000 ως 1.296 40% μείωση. Η ανώτατη επικουρική θα είναι 770,04 ευρώ. Δεν μειώνεται η προσωρινή σύνταξη. 
Μάχη δόθηκε στο ΔΣ έως και για τα επιδόματα, όπως κηδείας, τετραπληγικών, λοχείας, σκλήρυνσης κατά πλάκας. Εκεί η πιο τροϊκανοί σύμβουλοι επέμεναν για μείωση 10% σε όλα τα επιδόματα (εκπρόσωποι της ΕΠΗΕΑ, ένας από τους εκπροσώπους της Θεσσαλονίκης, η πρώην πρόεδρος Ε΄Σπανοπούλου). Αντέδρασαν και είπαν όχι ο Π.Σόμπολος και ο Ν. Καρούτζος και ο εκπρόσωπος της ΕΠΗΕΑ από Θεσσαλονίκη. 
Έτσι δεν υπερψηφίστηκε η "στουρνάρειος" περικοπή στις πλέον αδύναμες ομάδες των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ.
Η απόφαση των περικοπών, μετά από τις ομηρικές μάχες στις συνεδριάσεις του ΔΣ και μετά από μια γενική συνέλευση που απέρριψε τις προθέσεις αυτές, γιορτάστηκε σχεδόν με ανακούφιση από τους υπέρμαχους τους. Τόσο που δήλωναν πως δεν νιώθουν καμία, μα καμί ενοχή που τις ψηφίζουν. Τόσο που ήθελαν να πάνε στα ..."μπουζούκια". 


Δεν υπάρχουν σχόλια: