mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ούτε μια στάση εργασίας δεν ανέχεται το διαπλεκόμενο σύστημα ΜΜΕ-κυβέρνησης

Για σήμερα Πέμπτη η ΕΣΗΕΑ έχει προκηρύξει μια 3ωρη στάση εργασίας για τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Κοινός παρανομαστής στη διαδήλωση για την παιδεία και τους εργαζόμενους είναι η ΕΡΤ, η οποία θα είναι παρούσα με τη 5μηνη λειτουργία τους ως πραγματικό Μέσο δημοσίου, κοινού συμφέροντος.
Οι καναλάρχες κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της ΕΣΗΕΑ για αυτή την 3ωρη στάση εργασίας. "Διαπλεκόμενους και γελοίους", τους χρακτηρίζει ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Δημήτρης Τρίμης σε δήλωση του. 
Εκτός όμως από "γελοίοι", είναι "συνεργοί". Γιατί αυτό ενάντια στο οποίο στρέφονται ουσιαστικά είναι η πιθανή διασύνδεση όλων των αγωνιζόμενων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Ενάντια στη σύνδεση των εργαζομένων στα ιδιωτικά ΜΜΕ και των απολυμένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Η ΕΡΤ είναι το Μέσο που μπορεί να δώσει "φωνή", "εικόνα" και διάδοση του μηνύματος. Η κυβέρνηση κηρύσσει "παράνομη" την ΕΡΤ και οι καναλάρχες θέλουν να κηρύξουν "παράνομους" τους εργαζόμενους που αντιστέκονται. 

Η δήλωση του Δημήτρη Τρίμη:
“Και διαπλεκόμενοι και γελοίοι” – Καναλάρχες κατά της ΕΣΗΕΑ για τη σημερινή στάση εργασίας κατά του πραξικοπήματος στην ΕΡΤ

Στα δικαστήρια πάνε για μια ακόμα φορά την ΕΣΗΕΑ οι μεγαλοκαναλάρχες με στόχο να κηρυχθεί παράνομη η σημερινή στάση εργασίας όλων των δημοσιογράφων (12 μ. με 3 μ.μ.). Οπως έχει ήδη ανακοινώσει το Δ.Σ. της Ενωσης η στάση εργασίας πραγματοποιείται για να δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους να συμμετάσχουν στο συλληλητήριο των Προπυλαίων όπου διαδηλώνουν πολλές ενώσεις εργαζομένων και φοιτητών με αίτημα την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, του πανεπιστημίου, της δημόσιας υγείας, την υποστήριξη στον αγώνα των συναδέλφων κατά του συνεχούς κυβερνητικού πραξικοπήματος στην ΕΡΤ κ.ο.κ. 
 Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας η ΕΣΗΕΑ -όπως σημειώνεται και στην ανακοίνωσή της-“εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν και θα μεταδώσουν το συλλαλητήριο.”

Είναι κατά τη γνώμη μου προφανές ότι οι μεγαλοκαναλάρχες με την προσφυγή τους στο δικαστήριο θυμίζουν στους προστάτες τους και στην ελληνική κοινωνία υπέρ ποιου τάσσονται. Στην ουσία πάνε να δικάσουν τη φράση της χθεσινής μας ανακοίνωσης, ότι “η κυβέρνηση, μετά την επιχείρηση «του μαύρου» τον περασμένο Ιούνιο στην ΕΡΤ, συνεχίζει να κινείται εκτός νομιμότητας επιδιώκοντας πλέον, με βίαιο και αυταρχικό τρόπο, να δημιουργήσει και να παγιώσει τετελεσμένα. Την ίδια ώρα, που με την γνωστή τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, αποκάλυπτε ποιες ήταν οι πραγματικές προθέσεις της όταν αποφάσιζε το αντισυνταγματικό «λουκέτο» στην ΕΡΤ: να μοιράσει τις ψηφιακές συχνότητες στα ιδιωτικά κανάλια, αφήνοντας οριστικά εκτός τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση”.

Τους έχουμε πλέον καταλάβει. Είναι διαπλεκόμενοι και γελοίοι.

Υ.Γ. Το δικαστήριο πρόκειται να εξετάσει την προσφυγή των μεγαλοκαναλαρχών κατά της ΕΣΗΕΑ δυό ώρες μετά την έναρξη της στάσης εργασίας και η απόφαση πρόκειται να εκδοθεί πολύ μετά τη λήξη της στάσης.



Δημήτρης Τρίμης,

μέλος του Δ.Σ. και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: