mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ο πλήρης έλεγχος απόψεων στα ΜΜΕ και η αποχώρηση του RTL από τη Ρωσία**

** Η εξαφάνιση της στήλης της δημοσιογράφου Ζέζας Ζήκου, μια από τις καλύτερες οικονομικές πένες στον έντυπο Τύπο από την τελευταία σελίδα της «Καθημερινής», φέρνει στο προσκήνιο την εξελισσόμενη επιχείρηση της πλήρους επιβολής ελέγχου σε κάθε αντίθετη φωνή στις ελληνικές εφημερίδες. Με την αρχή των μνημονίων με τα οποία η δημοσιογράφος είχε από την αρχή εκφράσει τη διαφωνία της, η διάσημη στήλης της μετακόμισε από την πρώτη σελίδα στην τελευταία. Φαίνεται όμως πως στο συγκρότημα του Νέου Φαλήρου η ομογενοποίηση των σχολιαστών, εν επιτρέπει καμιά εκτροπή. Στην πίσω σελίδα το χώρο της Ζ. Ζήκου θα καλύπτει ο Η. Σιακαντάρης της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.
** Εννοείται πως από το Νέο Φάληρο αποχώρησε και ο Γιώργος Ψάλτης το οποίο θα ακούμε από 2 Σεπτεμβρίου από τη συχνότητα του Alpha radio.
** Ακούμε πως στα ιντερνετικά Μέσα του ομίλου Κοπελούζου εκβιάζουν τους απολυμένους εργαζόμενους. Καταθέτοντας αγωγές εναντίον τους για να μη διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις τους...

** Στον πόλεμο που σοβεί στους τριγμούς των ανακατατάξεων στο τηλεοπτικό-media-κό σκηνικό, δεν περνούν απαρατήρητα τα δημοσιεύματα για δικαστικές έρευνες για τα δάνεια των επιχειρήσεων του Δ. Κοντομηνά. Από «αντίπαλα» βεβαια ιντερνετικά στρατόπεδα.

**Βιάζεται λέει ο δικηγόρος της off shore του 902 TV να βγάλει πρόγραμμα το κανάλι ως τις 10 Σεπτεμβρίου και για αυτό έχει προσεγγίσει εργαζόμενους από την ΕΡΤ.

** Η μετάδοση του τρέϊλλερ στην οθόνη με τον τίτλο «Ε» και το σύνθημα «αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο άλλαξε κανάλι», άναψε κόκκινο Πέριξ του Περισσού. Μα να λένε στο κόμμα που αγωνίζεται για να αλλάξει τον κόσμο πως απλώς πρέπει να αλλάξεις κουμπί στη συσκευή;

** Στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» ανέλαβε ειδικός σύμβουλος προγράμματος ο Μάκης Μηλάτος ο οποίος ήδη συνεργαζόταν με το σταθμό.

** Αναζητάς στοιχεία για την ελληνική αγορά στο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο (http://www.obs.coe.int/about/oea/org/index.html) και πέφτεις πάνω στον «ελληνικό τρόπο» διαχείρισης της αγοράς. Στη σελίδα για την Greece ως φορείς εμφανίζονται τα διάφορα υπουργεία και το ΙΟΜ που έκλεισε και η ΕΡΤ που επίσης έκλεισε!

** Μεταξύ άλλων γελάνε και στη Μεσσηνία. Ανακοινώθηκε με υπουργική απόφαση η ψηφιακή μετάβαση από τη θέση εκπομπής «Πεταλίδι» γα τις 27 Σεπτεμβρίου αλλά το κέντρο εκπομπής δεν καλύπτει όλο το νομό. Δηλαδή η μισή περιοχή θα βλέπει ψηφιακή και η άλλη μισή αναλογικά. Όσοι βρίσκονται στη μέση, απλώς ατύχησαν. Αυτό είναι σοβαρή ψηφιακή πολιτική της χώρας.

** Γιατί κύριε εδώ είναι Ελλάδα των διαπλεκομένων. Όχι σαν τη Νιγηρία που περιμένουν πως θα εισπράξουν από τις εταιρείες για το ψηφιακό τηλεοπτικό φάσμα 2 δισεκατομμύρια δολάρια!

** Η παροχή 3play δίνει ώθηση στις συνδρομητικές υπηρεσίες. Η Forthnet ανακοίνωσε αύξηση των πελατών της στα συνδυαστικά πακέτα. Μόνο τηλεόραση λαμβάνουν 373.049 νοικοκυριά ενώ συνολικά η εταιρεία έχει 970.757 συνδρομές, καταγράφοντας αύξηση κατά 46,5%.

** Το RTL μετά την έξοδο του από την ελληνική αγορά, ανακοίνωσε την πρόθεση του να εξέλθει και από την αγορά της Ρωσίας. Ως αιτία αναφέρεται η αποτυχημένη προσπάθεια του group να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο στον όμιλο καναλιών National Media Group (NMG).

** Kαι μια ακόμη ενδιαφέρουσα είδηση από το διεθνές ρεπορτάζ. Η News Corp του Ρούπερτ Μερντοχ αποκλείει τα media shops από τη διακίνηση των διαφημίσεων στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων του, μεταξύ άλλων και σε Sun, Times και Wall Street Journal.

Δεν υπάρχουν σχόλια: