mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Εντυπωσιακή; Ύποπτη; Περίεργη η σιωπή των ΜΜΕ για τις HOT DOC αποκαλύψεις

Στην Ολλανδία, σε τηλεοπτικό σταθμό, το HOT DOC έγινε θέμα. Όπως διαβάζουμε στα σχόλια αναγνωστών στο koutipandoras αντίστοιχο θέμα σε ολλανδική εφημερίδα έγινε και το "παράνομo mall" στο Μαρούσι. 
Ο Κώστας Βαξεβάνης μέσω του περιοδικού προχωρά σε τρομερές αποκαλύψεις για ένα σύστημα διαφθοράς και παρακράτους που στοχεύει σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους και σχεδίασε την εξόντωση του. Το εντυπωσιακό είναι πως όχι μόνο δεν δημοσιεύεται στα συστημικά Μέσα οτιδήποτε από τις καταγγελίες του αλλά επικρατεί μια εκωφαντική σιωπή. Δεν τον διαψεύδουν, δεν τον βρίζουν, δεν τον εγκαλούν για παράδειγμα ως "φαντασμένο" ή "συνωμοσιολόγο". Αγνοούν επιδεικτικά τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις του περιοδικού. Σαν να μην υπάρχει το HOT DOC, οι αποκαλύψεις, οι δημοσιογράφοι, τα στοιχεία. Αντιμετωπίζουν το θέμα όπως πράττουν εδώ και πολύ καιρό σε όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Το αγνοούν.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης δήλωσε στο site του Κ.Βαξεβάνη πως "προκαλεί εντύπωση οι μεγάλοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί και η τηλεόραση δεν έχουν ακόμα αναδείξει το τόσο σοβαρό θέμα". Ξαναθυμίζει ότι με παρόμοιες μεθόδους επιχειρήθηκε πρόσφατα να συκοφαντηθούν δημοσιογράφοι.
Ο ίδιος ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρθηκε για τη στάση των ελληνικών ΜΜΕ και τις απειλές που νιώθει η κυβέρνηση από τη ερευνητική δημοσιογραφία στο περιοδικό newstatesman. Και γράφοντας για τα γενέθλια ενός έτους για το περιοδικό HOT DOC σημειώνει: "Γιορτάζουμε ένα χρόνο ζωής. Στην πραγματικότητα γιορτάζουμε που αντέχουμε ένα χρόνο. Κανονικά έπρεπε να ανάψουμε κεράκι, αλλά με το τεύχος που κυκλοφορεί ανάψαμε το φυτίλι μιας ακόμη βόμβας. Όσοι το διάβασαν ή θα το διαβάσουν εκπλήσσονται και σοκάρονται. Υπάρχουν όμως και αυτοί που ακόμη και χωρίς να το διαβάσουν λένε διάφορα. Πως αυτοδιαφημιζόμαστε, πως σεναριολογούμε, πως θέλουμε να είμαστε στο επίκεντρο.

Η δήλωση του Δ. Τρίμη για τις αποκαλύψεις του HOT DOC

"Η αποκάλυψη ενός μαφιόζικου παρακρατικού μηχανισμού χάλκευσης “στοιχείων” παρακολούθησης και απειλής ηθικής αλλά και φυσικής εξόντωσης του συναδέλφου Κώστα Βαξεβάνη, όπως δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχους του περιοδικού HOT DOC, έχει αναστατώσει τους δημοκρατικούς πολίτες και όλο το δημοσιογραφικό κόσμο. Εντύπωση μου προκαλεί που οι μεγάλοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί και η τηλεόραση δεν έχουν ακόμα αναδείξει το τόσο σοβαρό θέμα.
Είναι αυτονόητη η συμπαράσταση μας στον Κώστα Βαξεβάνη και στο περιοδικό HOT DOC και είναι προφανής η απαίτηση να γίνουν άμεσες και αποτελεσματικές κινήσεις για τη διαλεύκανση αυτής της ανατριχιαστικής αλλά και ντροπιαστικής για την χώρα υπόθεσης. Θυμίζω ότι οι ίδιο μαφιόζικοι παρακρατικοί μηχανισμοί λίγα 24ωρα πριν τις τελευταίες εθνικές εκλογές του Ιουνίου, απέστειλαν στην ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ τα ίδια και άλλα παρόμοια πλαστά στοιχεία με στόχο να εμπλέξουν στο συκοφαντικό τους σχέδιο για ευνόητους λόγους και την ηγεσία των δημοσιογραφικών ενώσεων. Από τότε ωστόσο τους είχαμε καταλάβει. Οι μαφίες, το παρακράτος και ο φασισμός δεν θα περάσουν .

Να θυμίσουμε τη παλαιότερη δήλωση του Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, Δ. Τρίμη και του προέδρου της ΠΟΕΣΥ Γ. Σαββίδη

Ανώνυμο κέντρο την περασμένη Τετάρτη, 13/6/2012 το πρωί, λίγα δηλαδή 24ωρα πριν από τις εθνικές εκλογές, μέσω ταχυδρομείου (ΕΛΤΑ) απέστειλε δύο φακέλους προς τον Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Γ. Σαββίδη και τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμη, με περιεχόμενο φωτοτυπημένες δήθεν αποδείξεις πληρωμής της ΕΥΠ δέκα δημοσιογράφων μελών της ΕΣΗΕΑ.
Μετά από συζήτηση των προέδρων της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ με τους Γραμματείς των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων, που πραγματοποιήθηκε εκείνη την ώρα, αποφασίστηκε να ενημερωθούν αμέσως τηλεφωνικά και ατομικά οι αναφερόμενοι συνάδελφοι, ώστε να προστατευθούν από την ενδεχόμενη εναντίον τους δημοσιοποίηση σε άλλους παραλήπτες των ίδιων δήθεν αποδείξεων.

Στη συνέχεια, εκτιμήθηκε ότι η οποιαδήποτε διακίνηση του αποσταλλέντος περίεργου αυτού υλικού θα ενίσχυε τον ύποπτο σκοπό των κέντρων που το διακινούσαν και για αυτό τον λόγο δεν ενημερώθηκαν τα υπόλοιπα μέλη των Δ.Σ. και των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: