mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Σε δίνη ΜΜΕ και εκδότες


Ο Ασκός στα media; Τον άνοιξαν
(Από το themediaproject)

Σε δίνη τα ΜΜΕ και οι εκδότες τους. Μπροστά στο τραπέζι της νέας διανομής εξουσίας και ...δανείων με την υπογραφή των διαχειριστών της τρόϊκας, ιδιοκτήτες και εκδότες βρίσκονται σε αναβρασμό επιβίωσης. Κι ο ένας στρέφεται εναντίον του άλλου.
Ή οι εκδότες ανοίγουν τα σεντούκια των καλά φυλαγμένων μυστικών και βγάζουν στη φόρα λαγούς αποκαλύψεων. Εναντίον των φίλων τους πολιτικών. Ή των φίλων τους, των επιχειρηματιών.
'Ενα ολόκληρο σύστημα διαπλοκής συνταράσσεται αυτό το διάστημα και οι αναταράξεις παράγουν σύγχυση και θολούρα. Ποιος είναι με ποιον και γιατί. Ο ΣΔΟΕ κάνει επισκέψεις, οι εκδότες πηγαίνουν στον Σαμαρά, οι ιδιοκτήτες κοιτάνε τις συγχωνεύσεις και πάει λέγοντας. Ερωτήματα που είναι αδύνατον να απαντηθούν μέχρι να δοθούν τα λεφτά. Και η εξουσία. Το θέμα είναι πόσα "κορμιά" θα πέσουν έως τότε.



Διαβάζουμε λοιπόν πως ο Σταύρος Ψυχάρης για τρίτη ή 4η φορά επιτίθεται στον Απόστολο Κακλαμάνη για το πολιτικό παρελθόν του. Αιτία η θέση του πολιτικού για τις ζημιογόνες επιχειρήσεις.
Άγνωστη παραμένει η θέση του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ για όσους συναδέλφους του εκδότες έχουν την ίδια άποψη. Πώς η τρόϊκα δεν πρέπει να επιτρέψει νέα δάνεια σε εταιρείες με μεγάλα χρέη. Που να φθάσουμε και στο αίτημα για σβήσιμο των χρεών δηλαδή. Τι αποκαλύψεις θα μάθουμε άραγε σε μια τέτοια πιθανότητα;
Ο πρωθυπουργός, διαβάζουμε επίσης, συναντιέται με τους άλλοτε ισχυρούς εκδότες. Φανταζόμαστε με τον παλιό τρόπο και μέθοδο. Σου δίνω, μου δίνεις. Η κατάσταση όμως είναι πια διαφορετική.
Να που έσκασε σήμερα και ποινική δίωξη εναντίον του εκδότη του "Πρώτου Θέματος" για εκείνα τα παλιά 5,5 εκατ. ευρώ. Ορίστε, μερικές φορές, οι έρευνες ολοκληρώνονται. Όταν κάποιος ισχυρός το θελήσει.

Στο συγκρότημα Μπόμπολα επιτίθενται στο Reuters. Ακουσον-άκουσον, θέλει λέει να κάνει ρεπορτάζ για τη διαπλοκή πολιτικής και mediaκής εξουσίας. Μα, τι λέτε; Τους ρώτησε τους Έλληνες εκδότες; Τόλμησε, λέει το Έθνος, να στείλει ερωτηματολόγιο στην εφημερίδα για το πως και πόσο επηρρεάζουν τα οικονομικά συμφέροντα των εκδοτών την άσκηση δημοσιογραφίας. Πως τολμάτε κύριοι του Reuters. Εννοείται πως το διεθνές πρακτορείο καταγγέλθηκε πάραυτα για συνομωσία εναντίον της χώρας και της επιχειρηματικότητας. Δεν μπορεί, κάποια ξένα συμφέροντα, εννοεί προφανώς η εφημερίδα, θα κρύβονται πίσω από το ερωτηματολόγιο και το ρεπορτάζ του Reuters. Αφού έτσι γίνεται και στην Ελλάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: