mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Οι δυο τσέπες των καναλαρχών δεν έχουν για τους ηθοποιούς

Κούκλες, Βασιλιάδες της TV χωρίς ούτε ένα ευρώ
(αναδημοσίευση από themediaproject)

Απλήρωτοι παραμένουν οι ηθοποιοί των σειρών του Mega και το Σωματείο Ηθοποιών τους καλεί όλους τους ηθοποιούς να ξαναπιάσουν το νήμα των κινητοποιήσεων...
Οι δυο σειρές του Mega μπορεί να μεταδίδονται σε επανάληψη αλλά οι ηθοποιοί, η συντριπτική πλειονότητα, παραμένει απλήρωτη. Μετά δε την άρνηση δανειοδότησης του καναλιού, μπήκαν πάλι στο "ψυγείο" οι "Βασιλιάδες" και έτσι χάθηκε και η τελευταία ελπίδα ότι δουλεύοντας για το κανάλι αυτή τη σεζόν, υπάρχει περίπτωση να πληρωθούν για τα προηγούμενα επεισόδια.
Ο ΣΕΗ δεν το λέει στην ανακοίνωση του, αξίζει όμως να επισημανθεί πως οι εταιρείες παραγωγής του Mega είναι θυγατρικές των μετόχων του καναλιού. Και ως εταιρείες που αναλαμβάνουν την παραγωγή σειρών δεν πληρώνουν το προσωπικό τους εάν προηγουμένως δεν πάρουν λεφτά από το κανάλι, δηλαδή από τη δεύτερη τσέπη τους. Με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έγινε το Καλοκαίρι, το Mega μπόρεσε να πληρώσει παλιά χρέη στις εταιρείες παραγωγής, δηλαδή να δώσει στη δεύτερη τσέπη των μετόχων τους, τα χρωστούμενα.
Από αυτό το ταξίδι από μια τσέπη (το κανάλι που αναθέτει) στην άλλη τσέπη( των εταιρειών παραγωγής των μετόχων του καναλιού), ελάχιστοι ηθοποιοί πληρώθηκαν κάποιους μισθούς.

Η διαμαρτυρία του ΣΕΗ και το κάλεσμα του στους ηθοποιούς της τηλεόρασης. Να προσθέσουμε μόνο πως η ανεργία στον κλάδο των ηθοποιών στην τηλεόραση, ξεπερνά πια το 90%.

«Βασιλιάδες» και «Κούκλες» απλήρωτοι.

Οι ηθοποιοί της σειράς «Κούκλες» παραμένουν απλήρωτοι δυο χρόνια μετά την προβολή της σειράς. Το ίδιο ισχύει και για τους ηθοποιούς της καθημερινής σειράς του Μέγκα «Βασιλιάδες». Η πλειοψηφία δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ ενώ ελάχιστοι ήταν αυτοί και μετά από μεγάλη προσπάθεια που καταφέρανε να πάρουνε μισθούς δυο -τριών επεισοδίων. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι ηθοποιοί στην Ελλάδα της κρίσης.

Απλήρωτοι, αβέβαιοι και ανασφαλείς. Η εταιρεία παραγωγής ΑΤΑ που έχει και την ανάθεση των δυο σειρών μετά από διαρκείς αναβολές και υποσχέσεις για άμεσες πληρωμές τώρα δηλώνει πως δεν μπορεί να ικανοποιήσει το βασικό αίτημα των ηθοποιών. Να τους πληρώσει τα δεδουλευμένα. Ενώ την ίδια στιγμή «Οι βασιλιάδες» προβάλλονται σε επανάληψη καλύπτοντας κεντρική ζώνη του καναλιού.

Το Μέγκα εξακολουθεί να κερδίζει στις πλάτες των ηθοποιών. Ταυτόχρονα το κανάλι αποφάσισε να μην συνεχίσει τη σειρά. Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στηρίζει τους ηθοποιούς των δυο σειρών και καλεί όλους τους ηθοποιούς που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα να διώξουν το φόβο και να έρθουν στο σωματείο τους.

ΣΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: