mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Σαν πρόβατα στην ασφαλιστική σφαγή, βαδίζουν τα ΜΜΕ

"Για άλλη μια φορά, γράφει το "Παρατύπως" το ΔΣ του ΕΤΑΠ ΜΜΕ δεν "κατάφερε" να έχει απαρτία στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Και ναι, έλειπαν πάλι ο πρόεδρος και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι από δημοσιογραφικές ενώσεις.
Η ΕΣΠΗΤ προκήρυξε για τη Δευτέρα νέα στάση εργασίας και οι 7 ενώσεις, καλούν και πάλι σε διαδήλωση έξω από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ. 
Το στο διάτανο συμβαίνει; ρωτάνε δημοσιογράφοι. Δεν ενδιαφέρει το δημοσιογραφικό κλάδο η διάλυση του ασφαλιστικού; Από αύριο 1η Δεκεμβρίου η κυβέρνηση έχει επιβάλλει την ένταξη τριών ταμείων πρόνοιας στον ΕΟΠΥΥ και αναμένει στοιχεία, χαρτιά, προσωπικό, ακίνητη περιουσία.
Σε διασωματειακό επίπεδο οι συνδικαλιστικές ενώσεις ευχήθηκαν με πολύ αγωνιστικό τρόπο να μπλοκαριστεί η διαδικασία μεταφοράς στον ΕΟΠΥΥ των τριών διευθύνσεων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ (δημοσιογράφοι, διοικητικοί περιοδικού Τύπου, τεχνικοί Τύπου, φωτορεπόρτερ, εφημεριδοπώλες). Στο δια ταύτα εμφανίζονται οι δυσκολίες.
Κατά πληροφορίες επί 3, 4 ή 5 συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επρόκειτο να συζητηθεί θέμα ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ΕΔΟΕΑΠ, κ.λ.π.. Μέχρι σήμερα δεν συζητήθηκε. Τη μια ήταν τα εργασιακά, την άλλη οι γενικές συνελεύσεις, την παρ΄άλλη, ο 9,84, μετά κάτι άλλο. Εννοείται ότι σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ γίνεται τρικούβερτος καυγάς ανάμεσα σε εκπροσώπους παρατάξεων, λες και οι συγκεκριμένοι το έχουν βάλει σκοπό και στόχο να διαλύουν κάθε συνεδρίαση. 
(Μετά τόσο χρόνια συνδικαλιστικής τριβής και παρέας στο κτίριο της Ακαδημίας, δεν γνωρίζει ο ένας τις θέσεις του άλλου; Πρέπει κάθε φορά να εκφωνούνται φιλιππικοί για κάθε θέμα; Μεγάλο ή μικρό; ).
Το αποτέλεσμα είναι που κάνει τη διαφορά. Η ΕΣΗΕΑ δεν έχει θέση για τη στάση της. Δεν έχει απόφαση ΔΣ με μειοψηφία ή πλειοψηφία. Δεν καταφέρνει να συζητήσει το ζήτημα του ΕΤΑΠ ΜΜΕ. 
Κι έτσι δια της διολισθίσεως που πολύ-πολύ συμφέρει την εργοδοτική πλευρά που ανάθεμα κι αν ήξερε κι αυτή τι ακριβώς θέλει και που στοχεύει, αφού κάθε κίνηση, ενέργεια και παράκληση στο μέτωπο του κυβερνητικού λόμπινγκ έχει καταρρεύσει πλήρως, το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων στα ΜΜΕ διαλύεται στα πόδια της τροικανής πολιτικής. Στην πολιτική διάλυσης των ασφαλιστικών ταμείων, όπως κι όλων των άλλων κλάδων, στα ΜΜΕ. 
Είναι όμως απορίας άξιον. Πιστεύουν πραγματικά οι δημοσιογράφοι του λόμπινγκ και της τακτικής ότι πει η εργοδοσία, ότι ο κλάδος θα σωθεί; Μόνος του στον ΕΔΟΕΑΠ χωρίς αγγελιόσημο; Ή μήπως κάποιοι εργοδότες υποσχέθηκαν ιδιωτικά ασφαλιστήρια στους λίγους και εκλεκτούς που θα παραμείνουν στις θέσεις εργασίας των 800-1000 ευρώ στα ΜΜΕ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: