mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Οι μεικτές παραγωγές της ΕΡΤ και οι καφέδες "Στην υγειά μας"

Come back σε μεικτές παραγωγές στην ΕΡΤ

(αναδημοσίευση από Ποντίκι-media

Η επιστροφή σε παλιά και αμαρτωλά μοντέλα, όπως αυτό της ανάθεσης τηλεοπτικών παραγωγών με τη μέθοδο της μεικτής παραγωγής, επιλέγεται ως λύση από τη διοίκηση, προκειμένου να προχωρήσουν ανανεώσεις παλαιών αλλά και νέων τηλεοπτικών προγραμμάτων.
Η ΕΡΤ δηλαδή θα αναθέτει σε εξωτερική εταιρεία τις πληρωμές των παρουσιαστών και συμβασιούχων και θα προσφέρει όλα τα υπόλοιπα (στούντιο, κάμερες, τεχνικό προσωπικό).
Αυτή η λύση φαίνεται ήδη να επιλέγεται για τη νέα εκπομπή της Ανθής Σαλαγκούδη, που θα περιλαμβάνει… τα πάντα όλα, από ρεπορτάζ, αθλητικά έως και μαγειρική! Ως σεφ στο στούντιο ετοιμάζει την είσοδό του στο ραδιομέγαρο ο Ηλίας Μαμαλάκης.
Η γενική διεύθυνση προγράμματος μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν για την έγκριση νέου κύκλου της σαββατιάτικης εκπομπής «Στην υγειά μας» με κόστος για 12 επεισόδια στα 37.141 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, έδωσε στη δημοσιότητα την προκήρυξη υποβολής προτάσεων για νέες εκπομπές και σίριαλ.
Προκήρυξη που απλώς διασκεδάζει τις εντυπώσεις, μιας και είναι ήδη γνωστό πως το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ πρέπει το 2013 να μειωθεί κατά σχεδόν 40%.

Χωρίς στοιχεία κοστολογίου

Σοβαρό ζήτημα τίθεται και για την έγκριση της εκπομπής «Στην υγειά μας», η οποία συζητήθηκε στο Δ.Σ. της εταιρείας και εγκρίθηκε χωρίς την κατάθεση αναλυτικού κοστολογίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το «Π», η εισήγηση της γενικής διεύθυνσης προγράμματος έδωσε στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ μόνο το κόστος για καφέδες, βεστιάριο, πάρκινγκ και μαχαιροπίρουνα! Απουσίαζαν από την εισήγηση τα στοιχεία των αμοιβών του παρουσιαστή Σπύρου Παπαδόπουλου, τα έξοδα μουσικών ή χρήσης στούντιο.
Κι έτσι τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας αποφάσισαν την ανανέωση των 12 επεισοδίων, αποδεχόμενα πως θα πληρώνουν με παραστατικά για κάθε επεισόδιο: ώς 100 ευρώ για ενοικίαση ρούχων, ώς 50 ευρώ για πάρκινγκ ενδυματολόγου, ώς 600 ευρώ για διατροφή συνεργείου μουσικών - χορευτών - συνοδών πολιτικών - τραγουδιστών, ώς 360 ευρώ για catering καλεσμένων, ώς 150 ευρώ για αλκοολούχα ποτά, ώς 150 ευρώ για καφέδες, αναψυκτικά, νερά, ώς 150 ευρώ για μαχαιροπίρουνα, ώς 150 ευρώ για καθαριστήριο. Έπειτα από όλα αυτά τα αναλυτικά στοιχεία κόστους, συν οι αμοιβές που δεν αναγράφονται, το συνολικό κόστος της παραγωγής φθάνει τα 445.692 ευρώ χωρίς ΦΠΑ συν 34.030 για εισφορές στο ΙΚΑ, τις οποίες αναλαμβάνει η ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: