mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΡΤ πληρώνει τα φωτοβολταϊκά, η ΕΡΤ το άσυλο, κάτι άλλο η ΕΡΤ;

Η δήλωση του υπουργού, αρμόδιου για τα ΜΜΕ και εποπτεύοντα υπουργού της κρατικής τηλεόρασης Σίμου Κεδίκογλου είναι μια αποκάλυψη. Επιχειρώντας να απαντήσει στο ΣΥΡΙΖΑ που κατήγγειλε νωρίς το απόγεμα την παράδοση του κτηρίου της Κατεχάκη με τηλεοπτικές εγκαταστάσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ, (η ανακοίνωση παρακάτω) στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη, αποκαλύπτει πως η ΕΡΤ θα κλείνει τρύπες του (ανύπαρκτου) κράτους.
Σύμφωνα με τον υπουργό η ΕΡΤ διευκολύνει την κυβέρνηση για να στεγαστούν οι επιτροπές ασύλου. Αλλιώς το δημόσιο θα επιβαρύνονταν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να βρει κτήριο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
Προφανώς ο κ. Κεδίκογλου μας κάνει πλάκα. Δηλαδή οι Έλληνες πολίτες που πληρώνουν την ΕΡΤ κάθε μήνα με το ανταποδοτικό τέλος για να έχουν τηλεόραση, είναι υποχρεωμένοι να αναλάβουν και τη λειτουργία των επιτροπών ασύλου για τις οποίες υπεύθυνη να λειτουργήσουν με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, είναι η κυβέρνηση. Όπως ανέλαβαν και πληρώνουν τα χρέη του χρεοκοπημένου δημόσιου ΛΑΓΗΕ σε εταιρείες φωτοβολταϊκών κατά 75 εκατομμύρια ευρώ. Από τα δικά τους λεφτά που τους τα παίρνουν για τηλεόραση.
Τι άλλο θα πρέπει να πληρώσει η ΕΡΤ, δηλαδή οι πολίτες που είναι υποχρέωση της κυβέρνησης; Έχουν κι άλλες υποχρεώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή τους ιδιώτες να ξεπλύνουν; Για αυτό διορίζουν αβέρτα στην κρατική τηλεόραση, μετατρέποντας την σε ελλειμματική σε χρόνο dt; Για να μη φωνάζει κανείς για αυτά τα σχέδια τους;
Ή μήπως δεν έχει άλλα κτήρια και εγκαταστάσεις το ελληνικό δημόσιο; Μήπως αυτά έχουν ήδη δοθεί για ξεπούλημα σε ιδιωτικές εταιρείες; Σε αυτό δεν απαντά ο κ. Κεδίκογλου. Και δεν απαντά ούτε το λαλίστατο ΠΑΣΟΚ, ούτε η υπεύθυνη ΔΗΜΑΡ.
Δηλαδή για τον κ. Κεδίκογλου το ότι υφαρπάζει η κυβέρνηση σύγχρονα τηλεοπτικά κτήρια από ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, δεν είναι πληρωμή του "δημοσίου". Αλλά του πειθήνιου @#$%^ πολίτη.

Η απίστευτη δήλωση του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Σίμου Κεδίκογλου

Στα κτήρια που θα παραχωρηθούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν θα δημιουργηθούν «στρατόπεδα συγκέντρωσης», όπως αναφέρει ηθελημένα παραποιώντας την πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα στεγαστούν οι επιτροπές παροχής ασύλου,
προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Πιστεύαμε ότι ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε αντίρρηση σε μια τέτοια αντιμετώπιση, αλλά φαίνεται ότι προτιμά την παράταση της σημερινής εκρηκτικά αδιέξοδης κατάστασης από την οποία προφανώς προσδοκά κομματικά οφέλη.
Εάν η ΕΡΤ ΑΕ δεν διευκόλυνε το ελληνικό Δημόσιο, τότε αυτό θα επιβαρυνόταν με εκατομμύρια επιπλέον δαπάνες για να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί – και πάλι- τα επιπλέον βάρη να τα φορτωθούν οι Έλληνες πολίτες.
Ως τομεάρχης ΜΜΕ στην αντιπολίτευση, είχα επιμείνει στην ανάγκη να διατηρηθεί σε λειτουργία το υπερσύγχρονο στούντιο της ΕΡΤ στην οδό Κατεχάκη καθώς επίσης να συνεχίσει να μεταδίδεται- και μάλιστα εμπλουτισμένο – το πρόγραμμα της ΕΤ1. Και τα δύο υλοποιούνται. Τα κτήρια που θα παραχωρηθούν περιέχουν εγκαταστάσεις που ελάχιστα έχουν χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Η δε επικείμενη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή θα τα καταστήσει ουσιαστικά ανενεργά.
Κατόπιν αυτών, παραδίδουμε τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση των Ελλήνων πολιτών.

Και η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ

Το σχέδιο για την απαξίωση της Δημόσιας Τηλεόρασης, συνεχίζεται. Η τρικομματική διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία επιμένει να συμπεριλαμβάνει στην ατζέντα των συνεδριάσεών της την «παραχώρηση» κτιριακών εγκαταστάσεων της Κατεχάκη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ήδη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνοδευόμενος από τον αρμόδιο υπουργό Τύπου, πραγματοποίησαν επίσκεψη –αυτοψία στα στούντιο της ΕΤ1, προκειμένου να δουν ποιες είναι οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για να μετατραπούν σε Κέντρο Υποδοχής Αλλοδαπών (σ.σ.στρατόπεδο συγκέντρωσης).

Υπενθυμίζουμε στην Διοίκηση της ΕΡΤ ότι:
-διορίστηκε για να διεκπεραιώνει ζητήματα που αφορούν στη Δημόσια Τηλεόραση και όχι του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
-διορίστηκε για να ασχοληθεί με την ενημέρωση και την παραγωγή πολιτιστικού και εκπαιδευτικού έργου, όχι για να «χτίζει» στρατόπεδα για μετανάστες.
-διορίστηκε για να «ξαναζωντανέψει» την ΕΤ1 την οποία «απονέκρωσε» ο προηγούμενος Υπουργός Τύπου, κ. Μόσιαλος.
-διορίστηκε για να στηρίξει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και όχι να την τεμαχίζει και να την ξεπουλά κομμάτι-κομμάτι.
-διορίστηκε για να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία και όχι να την παραχωρεί για αλλότρια συμφέροντα.
Όσο για τον νυν Υπουργό Τύπου κ. Σίμο Κεδίκογλου, να επισημάνουμε την ανακολουθία των λόγων και των έργων του. Όταν από την προηγούμενη Διοίκηση της ΕΡΤ ετέθη για πρώτη φορά το θέμα της παραχώρησης των studio για αλλότριες δράσεις, τότε το είχε καταδικάσει και είχε διαμαρτυρηθεί. Σήμερα πρωτοστατεί. Του υπενθυμίζουμε ότι η ΕΤ1 ανήκει στην ΕΡΤ και όχι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ένα μόνο για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, διορισμένους και μη. Όταν θα το κλείσουν το μαγαζί μη ζητήσουν συμπαράσταση. Δεν θα τη βρουν πουθενά.