mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Θέλει να διώξει η ΕΣΗΕΑ την ΠΟΕΣΥ από το κτίριο!

Το παρακάτω σχόλιο εστάλη στο blog και το δημοσιεύουμε αυτούσιο. Το γεγονός είναι αληθινό και υπάρχει αρκετό παρασκήνιο, όπως και πολλά ερωτηματικά, πίσω από τον κουρνιαχτό που αίφνης ξεσήκωσαν ορισμένα μέλη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Καταρχήν το σχόλιο: (ακολουθούν τα ερωτηματικά)

Ποιον ενοχλεί η ΠΟΕΣΥ;
Εκεί που όλα στον Τύπο ισοπεδώνονται, εκεί που τα συνδικάτα μας θυμίζουν όμιλους συζητήσεων μιας άλλης ανέμελης εποχής, εκεί που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποτελειώσει ό,τι άφησαν όρθιο οι εργοδότες μας από συμβάσεις, μισθούς, ασφαλιστικές παροχές, κάποιοι θυμήθηκαν ότι η ΠΟΕΣΥ επιβαρύνει την... ΕΣΗΕΑ και πρέπει επιτέλους να πληρώσει ενοίκιο για τα γραφεία που διατηρεί στο πολυώροφο κτίριο της Ένωσης. Κάποιοι εθισμένοι από την πολύχρονη θητεία τους στα γραφεία της οδού Ακαδημίας, αρχίζουν να αισθάνονται ιδιοκτήτες των κτιρίων και ετοιμάζονται να κάνουν... έξωση στους κακοπληρωτές της ΠΟΕΣΥ.
Αιδώς "συνάδελφοι"! Η ΠΟΕΣΥ (θα μπορούσε να) είναι μια κατάκτηση του κλάδου που εξακολουθεί να σκιαμαχεί ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση. Είναι ένα ενωτικό βήμα, που έμεινε μετέωρο στο δρόμο για το συνδικάτο του Τύπου. Ακόμα κι έτσι ενοχλεί;

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Όπως μαθαίνουμε σε δυο-τρεις τελευταίες συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ετέθη ζήτημα της χρηματοδότησης της ΠΟΕΣΥ (ομοσπονδία δημοσιογράφων) από την ΕΣΗΕΑ (ένωση δημοσιογράφων Αθήνας).
Η απόφαση ενίσχυσης έχει ληφθεί από συνέδριο και δεν τίθεται αμφισβήτησης. Η ΕΣΗΕΑ όπως είναι γνωστό, αν όχι και ευρέως λαμβάνει αρκετά εκατομμύρια από την κατανομή του αγγελιοσήμου.
Όμως τα καλά συνδικαλιστικά στελέχη όπως αποδείχθηκε ξέρουν κι άλλα ...γραφειοκρατικά μονοπάτια. Αφού ξεσήκωσαν φασαρία γιατί να δίνει λεφτά η ΕΣΗΕΑ στην ΠΟΕΣΥ, αρνήθηκαν την έγκριση της πρώτης δόσης από την ενίσχυση του 2012, θέτοντας θέμα να πληρώνει ενοίκιο η ΠΟΕΣΥ για τη χρήση των γραφείων στον 4ο όροφο!
Με δεδομένο ότι μετά δυο-τρεις καβγάδες δεν εγκρίνεται η δόση, η ΠΟΕΣΥ κινδυνεύει με οικονομικό στραγγαλισμό.
Και το ερώτημα είναι:
Μήπως αυτό ακριβώς επιχειρούν οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές που ζητάνε ενοίκιο από την ΠΟΕΣΥ ξαφνικά; Μήπως κρύβεται κάτι άλλο σοβαρότερο και βαθύτερο από την ξαφνική επιμονή ορισμένων να μην δοθεί η οικονομική ενίσχυση; Μήπως τελικά κάτι που γίνεται στη ΠΟΕΣΥ χαλάει κάποια σχέδια τους;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

όταν εμείς λέμε για "επιδοτούμενους" συνδικαλιστές έχουμε άδικο με τα 11 λαμόγια που διαφεντεύουν την τύχη χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων δημοσιογράφων?