mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ειδήσεις των media τον Αύγουστο...

(αναδημοσίευση από mediaproject)  
Η επιστροφή στη επικαιρότητα των media μετά από την αυγουστιάτικη ανάπαυλα είναι σαν βουτιά στη λάβα υπόγειου ηφαιστείου. Ειδήσεις, εξελίξεις, αποφάσεις. Και τι δεν έγινε μέσα στον Αύγουστο.
> Κλέβουν στην ψύχρα τα λεφτά μας, από το ανταποδοτικό τέλος υπέρ κρατικής τηλεόρασης για να τα δώσουν σε μια ιδιωτική εταιρεία του δημοσίου που θα τα δώσει σε ιδιώτες με φωτοβολταϊκά. Διορίζεται νέα διοίκηση στην ΕΡΤ για να βάλει την υπογραφή της στην παραπάνω υφαρπαγή αλλά και να προωθήσει νέα μείωση προσωπικού και αποδοχών κατά 20%. Εννοείται ότι οι άνθρωποι των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σε ότι αφορά την ΕΡΤ ενδιαφέρονται μόνο για το ποιοι δικοί τους θα κάτσουν στις καρέκλες.
> Κινδύνεψε να χάσει η ΕΡΤ το Τσάμπιονς Λίγκ επειδή ο νέος υπουργός ΜΜΕ φώναζε προεκλογικά και είχε πάει στον εισαγγελέα για το υψηλό τίμημα. Μαζί του είχαν διαμαρτυρηθεί και καταθέσει στον εισαγγελέα τα ιδιωτικά κανάλια που επίσης δεν ήθελαν να το πάρει η ΕΡΤ αλλά δεν πλήρωναν κιόλας να το πάρουν αυτά. Τελικά η ΕΡΤ θα δείξει σήμερα τον αγώνα Μάλαγα -Παναθηναϊκός και η διοίκηση του κομπάζει για μια μελλοντική διαπραγμάτευση-σαν τον Αντώνη Σαμαρά στο περίπου, προσδοκώντας την επιμήκυνση.
>Στο μεταξύ έχει συναινέσει στην απευθείας κλοπή 75 εκατ. ευρώ από τα δικά μας λεφτά(1 ευρώ από 4,24 που πληρώνουμε κάθε μήνα στη ΔΕΗ) από την χρεωμένο ΛΑΗΓΕ Α.Ε, άρα τα κέρδη που εμφάνισε μετά από εκατοντάδες απολύσεις και μειώσεις μισθών κατά 35%, έγιναν εν μια νυκτί, ζημιές.
> Στα ιδιωτικά κανάλια ολοκληρώθηκε και τυπικά η σφαγή. Ανθρώπων και προγράμματος. Στον ΑΝΤ1 οι απολύσεις έχουν συνέχεια με τη τρίτη ή τέταρτη πλέον φάση μειώσεων. Κάτι για 70 άτομα ακούγεται στα παρασκήνια. Το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 εξαφανίστηκε μέσα στον Αύγουστο κι ως φαίνεται κανείς δεν έκλαψε για αυτό.
> Στο Mega που το λογαριάζουν ακόμη οι εκδότες-μέτοχοι του ως το νούμερο ένα εμπόρευμα στην πώληση υπηρεσίας κατασκευής συναινέσεων και συνενόχων πολιτών, μπάλωσαν τα κενά στην ενημέρωση με προσλήψεις και έκοψαν το ελληνικό πρόγραμμα. Ας είναι καλά τα τούρκικα σήριαλ. Είναι και φθηνά εκτός των άλλων.
> Στον Alpha η ησυχία του 15νθήμερου τελείωσε. Οι ατομικές συμβάσεις υπογράφονται σήμερα-αύριο και ο Δημήτρης Κοντομηνάς θα λάβει τη θέση του στο σύστημα media και πάλι.
>Στο συγκρότημα του ΣΚΑΙ, παρά τις ηχηρές διενέξεις της άνοιξης, Γιάννης Αλαφούζος και Βαγγέλης Μαρινάκης χώρισαν ησύχως τα τσανάκια τους. Πήρε ο δεύτερος εφοπλιστής γύρω στα 5 εκατ. ευρώ, παίρνει και τον Play FM και θα στήσει το δικό του "ολυμπιακό συγκρότημα".
> Στις Αττικές Εκδόσεις θέλουν διακαώς κομμάτια του αυτοδιαλυόμενου συγκροτήματος Αντώνη Λυμπέρη. Και έτσι απέλυσαν 11 ακόμη εργαζόμενους και έκοψαν κι άλλο τους μισθούς. Γιατί θα φωνάξει κανείς;
> Στο συγκρότημα Λυμπέρη περιμένουν στωϊκά το λουκέτο. Ο εκδότης προνόησε βεβαίως και έφτιαξε σε ανύποπτο χρόνο δυο νέες εταιρείες. Για να μεταφέρει εκεί ότι του περισσέψει από τίτλους και περιοδικά.
>Στο συγκρότημα Μπόμπολα τήρησαν την ελληνική παράδοση. Πήγαν διακοπές και άφησαν τα Μέσα ανήσυχα για τις αποφάσεις του Αυγούστου. Οι διευθυντές πάντως το επικοινώνησαν το μήνυμα. Θα κλείσουν εφημερίδες, θα μειωθούν μισθοί. Τι να κάνουμε κρίση υπάρχει και πρωτίστως απαιτείται να κρατήσουν τη δουλειά τους. Οι αποφάσεις Φώτη Μπόμπολα κοινοποιούνται επίσης από στιγμή σε στιγμή.
>Και φυσικά μέσα στον Αύγουστο κατέρρευσε σχεδόν χωρίς θόρυβο ο "όμιλος" Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη. Απλήρωτοι, απλήρωτοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι παντού. Espresso, Flash, δεν βγαίνει η Ισοτιμία...Και σε αυτό το συγκρότημα βεβαίως υπάρχουν μικρά και μεγάλα στελέχη που το μόνο που νοιάζονται είναι να κρατήσουν αυτοί τις θέσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: