mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Οι σαρωτικές αλλαγές για τον πλήρη έλεγχο της ΕΡΤ

Αλλαγή φρουράς στην ΕΡΤ: Σαρωτικές αλλαγές προμηνύονται στα υψηλά κλιμάκια
Της Αγγέλας Νταρζάνου
(αναδημοσίευση από τον Αυγή της Κυριακής)

Να ελέγξει πλήρως το Δελτίο Ειδήσεων στην ΕΡΤ και όλο το ειδησεογραφικό τμήμα επιδιώκει η κυβέρνηση της Ν.Δ., ενώ συγχρόνως φροντίζει να "τακτοποιήσει" τα δικά της παιδιά είτε "από μέσα" είτε με εξωτερικές συνεργασίες. Η Νέα Δημοκρατία ξαναπιάνει το νήμα της πατρωνείας της δημόσιας τηλεόρασης από εκεί που το άφησε ο Θ. Ρουσόπουλος, προχωρεί σε εκκαθαρίσεις στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης προκειμένου να έχει λόγο στο περιεχόμενο των προγραμμάτων και προωθεί την πελατειακή αντίληψη σε όλο το φάσμα των λειτουργιών της δημόσιας τηλεόρασης.
Στις παρατηρήσεις του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτη, που ως... απλός πολίτης μιλούσε το προηγούμενο διάστημα, μέσω τουίτερ, για "εγκάθετους" και "πρασινορόζ παπαγαλάκια που δίνουν τις τελευταίες τους παραστάσεις" στην ΕΡΤ, προστίθεται τώρα και ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Σίμος Κεδίκογλου. Στο κλίμα που είχε ήδη προετοιμάσει εναντίον στελεχών της ΕΡΤ ο Γ. Μουρούτης, ο νέος υπουργός με τον πλέον επίσημο τρόπο προσθέτει παρατηρήσεις, όπως ότι η ΕΡΤ "χάνει ειδήσεις", έτσι ώστε να σηματοδοτήσει κατηγορηματικά την πρόθεση της Ν.Δ. να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές.
Οι αλλαγές στο στελεχιακό δυναμικό δεν περιορίζονται μόνο στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ήδη την Παρασκευή πέρασαν από την έγκριση της Βουλής ο νέος πρόεδρος Νίκος Τέλλης, καθηγητής στο ΑΠΘ και επιλογή του Ευ. Βενιζέλου, ο Τζ. Καλημέρης ως αντιπρόεδρος και ο Νίκος Σίμος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Θυμίζουμε ότι το Δ.Σ. απαρτίζεται επίσης από τους Τέλη Σιαμαντά, Χάρη Παπαδόπουλο, Ένυ Μαγιάση και Αρίστωνα Κοντιζά, ως εκπρόσωπο των εργαζομένων. Σύντομα αναμένεται να αντικατασταθούν οι πέντε γενικοί διευθυντές της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης Β. Μπίτσης έχει ήδη τοποθετηθεί διευθυντής στην ελληνική έκδοση του Euronews. Άμεσα αναμένεται η τοποθέτηση νέου γενικού διευθυντή Τηλεόρασης, για το ψυχαγωγικό πρόγραμμα, ενώ οι αλλαγές αναμένεται να σαρώσουν και πολλούς από τους διευθυντές των 30 διευθύνσεων της ΕΡΤ.

Διεύθυνση-κλειδί, μέσω της οποίας η Συγγρού επιδιώκει να ελέγξει την ειδησεογραφία, είναι αυτή του διευθυντή ειδήσεων, που έχει μέχρι σήμερα ο Γ. Κογιάννης, ο οποίος, παρά τις επιτυχίες στο παρελθόν, βρέθηκε στο στόχαστρο του κ. Κεδίκογλου. Σύμφωνα με δηλώσεις του, δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση, όπως του ζητήθηκε, και θα προσφύγει στα δικαστήρια σε περίπτωση αποπομπής του. Επικαλείται μάλιστα τελεσίδικες αποφάσεις του Αρείου Πάγου για άλλους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι δικαιώθηκαν στο παρελθόν. Είναι ενδιαφέρον μάλιστα ότι τη στάση "αντίστασης" του διευθυντή Ειδήσεων της ΕΡΤ φαίνεται να συμμερίζονται και άλλοι διευθυντές στο Ραδιομέγαρο, η πλειονότητα των οποίων προέρχονται από την εσωτερική ιεραρχία της ΕΡΤ. 
Επιλογή της νέας πολιτικής ηγεσίας για τη διεύθυνση ειδήσεων είναι ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλλής, σήμερα αρχισυντάκτης πολιτικού και υπεύθυνος για το ρεπορτάζ της Ν.Δ. Ήδη, τοποθετήθηκε αναπληρωτής διευθυντής ειδήσεων.





Δεν υπάρχουν σχόλια: