mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Απεργία στον Αγγελιοφόρο, μήνυμα "λουκέτου" από Μπακατσέλο

Η εξήγηση του ενός από τους τρεις εκδότες για το "λουκέτο" στη καθημερινή έκδοση του "Αγγελιοφόρου" 

Ο «Αγγελιοφόρος» αναστέλλει την καθημερινή έκδοσή του


Ο «Αγγελιοφόρος», από το Σεπτέμβριο του 1996 που πρωτοεκδόθηκε, καταγράφει, παρουσιάζει, αναλύει, συντροφεύει, ομορφαίνει, εμπλουτίζει την καθημερινότητα, προσφέροντας στους αναγνώστες και τις αναγνώστριές του στη Θεσσαλονίκη και τη βορειοελλαδική περιφέρεια ενημέρωση, άποψη, γνώση.
Πορεύτηκε πάντοτε με γνώμονα τη δημοσιογραφική πιστότητα, την αλήθεια του ρεπορτάζ, την κατά το δυνατόν ευρύτερη εκπροσώπηση δημιουργικών κοινωνικών δυνάμεων και απόψεων.
Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα το 2010 και το 2011, η ένταση της οικονομικής κρίσης οδήγησε στην κατάρρευση χιλιάδων επιχειρήσεων. Ο χώρος του Τύπου, που βασίζεται κατά ένα ποσοστό στα έσοδά του από τις πωλήσεις φύλλων στο περίπτερο και πολύ περισσότερο στις διαφημιστικές καταχωρίσεις, δέχτηκε ισχυρό πλήγμα.
Ο «Αγγελιοφόρος», παρά την υποχώρηση των πωλήσεών του, παραμένει μακράν η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα στο νομό Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί για να υπάρχει μια υγιής επιχειρηματική δράση, ιδιαίτερα σε μια εποχή με κλειστές τις πόρτες των τραπεζών στην ομαλή χρηματοδότηση.

Στην πάνω από μισόν αιώνα επιχειρηματική δραστηριότητά μου έχω πειστεί ότι οι επιχειρήσεις σώζονται, όταν στα δύσκολα όλοι μαζί, ιδιοκτησία και εργαζόμενοι, κατανοούν το πρόβλημα και μπορούν, υπερβαίνοντας στερεότυπα, να συμφωνήσουν και σε δυσάρεστα μέτρα περικοπών και ξεβολέματος, προκειμένου να διασωθούν θέσεις εργασίας και να αποφευχθούν τα χειρότερα. Δυστυχώς, στην παρούσα κρίση στην «Εκδοτική Βορείου Ελλάδος», ορισμένα σωματεία εργαζομένων -ιδιαίτερα η Ενωση Συντακτών- ακολούθησαν μια παρελκυστική τακτική, επέδειξαν στείρα άρνηση σε κάθε πρόταση της εταιρίας, οχυρωμένα πίσω από κεκτημένα άλλων εποχών, κηρύσσοντας συχνότατες παραλυτικές απεργίες, που έφεραν την εταιρία στο χείλος της καταστροφής.
Σε τέτοιες συνθήκες και στο γενικότερο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης ύφεσης, για να σωθούν ορισμένες δραστηριότητες της ΕΒΕ και να αναταχθεί η εταιρία, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε αναστολή της έκδοσης του καθημερινού «Αγγελιοφόρου».

Θα συνεχιστεί η έκδοση του «Αγγελιοφόρου της Κυριακής» με τα περιοδικά «Close Up» και «Sunday Cooking», την «Κατοικία» και έκτακτες προσφορές, κυρίως βιβλίων που αρμόζουν στο πνεύμα μιας εφημερίδας. Οπως βεβαίως θα συνεχιστεί και η καθημερινή λειτουργία της διαδικτυακής πύληςwww.agelioforos.gr.

Ταυτόχρονα, θα παραμείνει σε πλήρη λειτουργία το τμήμα Αγγελιών, δημοσιεύοντας τις αγγελίες και λοιπά χρηστικά στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας και καθημερινά στο πολυσέλιδο ανεξάρτητο φύλλο Μικρών Αγγελιών, που θα πωλείται με μικρότερη τιμή στα περίπτερα.

Ο «Αγγελιοφόρος» αναστέλλει, λοιπόν, από σήμερα την καθημερινή έκδοσή του. Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω όλους τους εργαζομένους από το πρώτο φύλλο ώς σήμερα. Καθώς και όλους τους αναγνώστες, τους διαφημιζόμενους, τους συνεργάτες, γιατί όλα αυτά τα χρόνια μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, δίνοντάς μας την πρώτη θέση στην κυκλοφορία των εφημερίδων στη Θεσσαλονίκη.

Ελπίζω σε καλύτερες μέρες, όπου θα μπορούν οι επιχειρήσεις να λειτουργούν υγιώς, με μοναδικό στήριγμά τους την αγορά. Γι' αυτό και η εφημερίδα δε λέει «αντίο» στο αναγνωστικό κοινό που τη διάβαζε καθημερινά αλλά «εις το επανιδείν».

Ο εκδότης
Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: