mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Δεν έχετε δικαίωμα παρέμβασης λέει η ΕΡΤ στο ΕΣΡ

φωτο από το www.koutipandoras.gr
Προληπτική λογοκρισία καταλογίζει εμμέσως πλην σαφώς η κρατική τηλεόραση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πετώντας το γάντι στον πρόεδρο του Ιωάννη Λασκαρίδη που υπεραμύνθηκε της παρέμβασης ελέγχου σε τηλεοπτική εκπομπή που δεν βγήκε στον αέρα και είναι σε στάδιο έρευνας.
Ο λόγος για το «Κουτί της Πανδώρας» και το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος ετοιμάζει εκπομπή για την ΑΕΠΙ. Η εταιρεία δεν απάντησε στα ερωτήματα του και με εξώδικο της στο ΕΣΡ ζήτησε την παρέμβαση του για να σταματήσει η έρευνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας από τη γενική διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης με την υπογραφή του Βασίλη Μπίτση εστάλη επιστολή στον πρόεδρο του ΕΣΡ Ιωάννη Λασκαρίδη στην οποία εκφράζεται η αντίδραση της κρατικής τηλεόρασης για τη λογοκριτική παρέμβαση του οργάνου.

«Όπως είναι γνωστό ο έλεγχος του Συμβουλίου σας ασκείται επί εκπομπών που μεταδίδονται ή έχουν μεταδοθεί και όχι επί περιεχομένου εκπομπής που δεν έχει μεταδοθεί». Η ενόχληση της κρατικής τηλεόρασης για την ενέργεια του ΕΣΡ να αποδεχθεί το εξώδικο της εταιρείας φαίνεται και από τη φράση της επιστολής Μπίτση στην οποία σημειώνεται πως η ΑΕΠΙ προσέφυγε στο Συμβούλιο επειδή είχε πληροφορίες ότι ο Κώστας Βαξεβάνης θα παρουσιάσει εκπομπή για τη λειτουργία της εταιρείας.
Πρακτικά η κρατική τηλεόραση στηρίζει την έρευνα του δημοσιογράφου, δεν λύνει όμως αυτό το μείζον ζήτημα που έχει ανοίξει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για προληπτική παρέμβαση σε ερευνητικές ή άλλες εκπομπές στην τηλεόραση. Ο πρόεδρος του οργάνου μάλιστα την περασμένη εβδομάδα ενώ αρνήθηκε πως το ΕΣΡ ασκεί προληπτικά έλεγχο σε τηλεοπτική εκπομπή, δήλωσε πως έστειλε το εξώδικο στη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης «για να προλάβει τα χειρότερα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: